Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ботоксът може да пребори рака на стомаха!

Ботоксът може да се използва успешно за потискане растежа на злокачествени клетки в стомаха. Този извод направиха изследователи от Колумбийския университет в САЩ.

botoxПровеждайки серия от успешни експерименти върху лабораторни мишки, учените открили неочакван ефект от въздействието на популярното средство от индустрията за подмладяване. Оказва се, че инжектирането на ботокс забавя развитието на злокачествени тумори – това става чрез блокиране на нервните сигнали, които стимулират първичните ракови клетки. Твърдението е доказано многократно чрез изследвания в лабораторни условия, описват от medikforum.ru.

Една любопитна подробност: очаква се много скоро ефектът на ботокса в споменатата посока да бъде проверен и върху хора. Клиничните изследвания са планирани в Норвегия. По същество инжектирането на ботокс има същия ефект както хирургичното прекъсване в ствола или разклоненията на блуждаещия нерв. Въпросният нерв регулира процеси, свързани с храносмилането.

В науката отдавна се коментира това, че злокачествените образувания при хора и гризачи съдържат множество нерви – както в самите ракови клетки, така и около тях. Екипът от Колумбийския университет избира да изследва връзката между нервите и развитието на туморите, по-точно злокачествените тъкани в стомаха. Досегашните опити потвърждават, че блокирането на нервните сигнали прави злокачествените клетки по-уязвими, на практика ги лишава от ключов фактор на растежа.

Ботоксът всъщност прекратява отделянето на компонента ацетилхолин от нервните клетки – което прави предаването на нервни сигнали невъзможно. В козметиката именно блокирането на ацетилхолиновата продукция води до изглаждане на бръчките, макар и временно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *