Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 тайни оръжия за млада и сияйна кожа

Слънце, стрес, цигари… Враговете на кожата са многобройни и невинаги им се противопоставяме успешно. Сред тях на първо място е възрастта – дерматолозите твърдят, че кожата на лицето започва да се променя още на 25-годишна възраст! Как да се справим с толкова много предизвикателства?

zdrava koja, здрава кожа, сияйна кожа, бръчки, чиста кожа

1.      Хидратация
Влажност е първото нещо, от което кожата жизнено се нуждае. Добрехидратирани-ят епидермис е по-гладък и по-добре отразява светлина­та. Овлажняващият крем е най-важният продукт срещу остаряването на кожата! Той е особено важен за чувствител­ната кожа, защото поддържа хидролипидния слой, така че той да изпълнява добре за­щитната си роля. В противен случай дразнещите вещества от околната среда могат лесно да предизвикат възпаление и преждевременно стареене.

Хиалуроновата киселина (тя е естествен компонент в кожата, но количеството й намалява с възрастта) овлаж­нява отлично, когато е под формата на големи молекули – те остават на повърхността и ефектът е видим веднага.

Други ценни активни вещесва, които имат овлажняащ ефект, са глицеринът, лактова-та киселина, екстрактът от водорасли (той задържа водата в кожата), трехалозата -захар, добивана от едно пустинно растение. В козметичните продукти често се използват серамиди, мастни киселини, ароматни масла.

2.      Прочистване от отровите
Клетките на кожата по степенно се запълват с клетъчни частици, които представляват разградени дефектни или станали не­нужни съставки. Обикно­вено те се елиминират от организма чрез естествени механизми, но когато тази защита не функционира „на пълна мощност“, те се задържат и възпират нор­малния живот на клетките. Натрупват се токсини, тенът посивява.

В козметиката най-често за прочистване се използват природни средства – екстракт от маслинови листа (той елиминира липофусци-на, отговорен за помътнява­нето на кожата), различни билки, микроводорасли, флавоноиди като кофеина, който подсилва микрокръвообращението и процеса на прочистване от отровите.

3.      Равен тен
Как една жена може да се чув­ства добре, ако кожата й е по­крита с кафяви или червени петна? Ултравиолетовите лъчи увеличават с 90% наличните пигментации по лицето. Тяхното премахване, дори частично, веднага подмла­дява кожата. Лазерните процедури дават много добър резултат, но дерма­толозите смятат, че най-ва­жна е редовнатаупотреба на депигментиращ крем (всяка вечер) и на слънцезащитен продукт (всяка сутрин).

Сред най-употребява­ните продукти има някои, които са само против петна и трябва да се употребяват продължително, и други, които бързо избистрят тена. Най-актуални са кремовете, които съчетават двата ефек­та. Сред техните съставки почти непременно присъст­ват витамин С, витамин Е, полифеноли, плодова кисе­лина, салицилова киселина. Повечето козметични про­дукти не могат да елимини­рат напълно всички петна, особено тези, които са от­давнашни. Те обаче със си­гурност постепенно попра­вят тена и имат превантивна роля срещу образуването на нови пигментации.

4.      Здрава поддържаща тъкан
За да бъде гладка повърх­ността на кожата, нещо отвътре трябва да я „под­пира“. На границата меж­ду дермата и епидермиса протичат процесите на регенерация и заздра­вяване. Колкото повече колагенови и еластанови фибри има там, толкова по-повърхностни са бръчките и кожата запазва гладкост.

Най-ефикасни сред­ства за тази поддъжаща структура са витамин С, ретинолът (витамин А), хиалуроновата и плодо­вата киселина. Някои видове сини водорасли стимулират успешно ми-крокръвообращението, доставящо кислород, витамини и хранителни вещества на тъканите.

5.      Еластичност
От качеството на колагена и еластана в кожата зависи как ще изглежда нейната повърхност. Колагеновите фибри не се раз­тягат, те имат опорна функция и съставляват 70% от проте­ините надермата. Еластановите фибри гарантират гъвкавост­та на кожата. Когато тези два компонента започват да ста­реят, фибрите се втвърдяват и потъмняват, от което страда най-напред прозрачността на тена. Срещу този процес най-успешно се борят комбинаци­ите от пептиди, флавоноиди и антиоксиданти.

Ултравиолетовите лъчи действат върху кожата през цялата година – 60% през лятото, а останали­те 40% през пролетта, есента и зимата. Те предизвикват фотоста-реенето на епидемиса и увреждат еластановите фибри.

Серумите по-ефикасни ли са от кремовете?

Ефектът от се­румите се вижда по-бързо, защото те съдържат кон­центрирани състав­ки за хидратация и против бръчки. Гелообразната им текстура прави

проникването на ак­тивните вещества по-успешно. Новото поколение серуми е предназаначено и за по-малди жени и представлява почти задължи­телно допълнение

към дневния крем, който си остава основната грижа за кожата. Трябва да се заложи на комби­нацията от двата продукта, вместо да се избира единия от тях.

 

Най-лесните, евтини и ефективни рецепти за домашна козметика са тук!

 

 

 

 

За млада и сияйна кожа  – КОЛАГЕН ГОЛД ЕКСТРА

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *