Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои растения ни гарантират по-дълъг живот

алое вера, младост, вечна младост, лайка, репейАлое за младост

Идва от дребна Персия. В тра­диционната китайска медицина от хилядолетия то е на особена почит поради забележителните си терапевтични свойства. Това растение прочиства черния дроб и жлъчката, тонизира целия органи­зъм. С него се приготвят рецепти против запек и болезнена менструация, която често се комбинира с джинджифил.

В Южна Индия йогите го препоръчват като подмладяващо средство поради свойството му да елиминира натрупалите се от­рови. Това прави алоето растение на дълголетието. МЬсюлманите пък го използват от древността за подсилване на мозъка и дори против косопад. Алоето се адап­тира отлично към европейските климатични условия и лесно се отглежда в нашите години.

Репей против токсините

В китайската медицина коренът от репей се използва при инфекции, температура, обриви, ревматизъм, артрит, лумбаго, ишиас, но също при нервност и раздра­знителност. Китайците са познавали и неговия ефект на афродизиак.

Европейската фитотерапия отдавна го е признала за прочистващо кръвта рас­тение, а желязото, съдържащо се в големи количества в него, позволява използване­то му при ставни и дерматологични про­блеми. Репеят е бил познат и на индиан­ците, които са го използвали редовно под формата на отвара.

Куркума за енергия

От 2000 години насам в Индия и Китай куркумата се смята за универсал­но средство против възпалителни проце­си и за прочистване на всички органи от токсините. Кърме­щите майки могат да я използват, за да подобрят качест­вото на кърмата си. Като прах при готвене, куркумата подобрява апетита и стимулира жлъчка­та. Доказан е ефек­тът й срещу екзема, хроничен синузит, анемия, кашлица и температура. Про­тив болки, против инфекции, като антиоксидант – куркумата има безброй приложения и тонизира целия организъм срещу външните „агресори“.

Лайка за cnokoйcmвue

Тази универсална билка е позната от най-дълбока древност. Рецепти с лайка има в древните медицини на Китай, Индия и Европа. Запа-рените й корени са ефикасно средство срещу смущения в нервната система, в храно­смилането и при безсъние. Използва се срещу менстру­ални болки.

Лайката е много подходяща за хиперактивни деца, а освен това е ефикасна срещу хрема, защото пре­дизвиква изпотяване, което има благотворен ефект в началото на грипа. През 17-и век алхимиците и фитоте-рапевтите от Англия са смятали лайката за най-до­брото средство за черния дроб и далака. Ароматното й масло създава чувство за хармония и ред.

Карамфил на зърна за стимулиране на мозъка

Карамфиловите зърна са едно от шестте Върховни тонизиращи средства според тибетската медицина. Императорите на древен Китай сдъвквали по едно-две за прочистване на дъха след хранене. Но ползите от карамфиловите зърна са много повече – отварата им има отлично въздействие върху белите дробове и синусите, както и върху мозъчната дейност, той като усилват способността за съсредоточаване. Познат е и ефектът им за тонизиране на мъжката и женската сексуалност.

В стари немски книги по фитотерапия се споменават свойствата им срещу зъбобол и херпес на устата.

Как да ги приемаме?

Запарени

Билките се поставят в подходящ съд и се заливат с вряща вода. Оставят се така за определено време, най-често докато се охла­дят. Получава се запарка със слаба концентрация.

Варени

Билките се пускат във вряща вода и се оставят на огъня, докато водата на­малее с една десета. После течността се прецежда. Този метод се прилага за по-твърдите части на растенията – корени, кора, семки.

Накиснати

Билките се заливат с вода, престояват така някол­ко часа или няколко дни и се прецеждат. Така се отделят разтворимите им съставки, като при това свойствата им не са нарушени от термична обработка.

На капсули

Най-лесно е да се приемат хапчета или капсули с чаша хладка вода. Те съдържат билки, стрити на прах в сурово състояние, което позволява запазването на качествата им.

 

Познавате ли добре силата на подправките?

 

 

За вечно здраве на целия организъм – КОЛАГЕН ГОЛД ЕКСТРА

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *