ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са най-големите заблуди за болестта на Паркинсон?

По неофициални данни страдащите от Паркинсон в България са над 35 000 души.

bolestta na parkinson, болест на паркинсон, лечение на паркинсон

Това заболяване уврежда двига­телните умения и речта. Принад­лежи към така наречените двигателни раз­стройства и се характеризира се със скованост на мускулите, тремор (треперене), забавени движения (брадикинезия) и при екстремни случаи със за­губа на възможност за движе­ние (акинезия). Болестта на Паркинсон е едновременно хронично и прогресиращо заболяване, което води до подчертано понижено качест­во на живот на пациентите и грижещите се за тях близки хора.

 

Болестта на Паркинсон засяга само възрастните хора

Невярно

Тя може да се появи на вся­ка възраст и половината от диагностицираните па­циенти са между 40 и 58-годишни. 10% от болните са на възраст под 40 години.

 

Тя не се лекува

Невярно

Чрез лекарства и хирургиче­ска интервенция симптоми­те на болестта могат да бъдат отслабени, но не може да се постигне окончателна победа над болестта и тя продължава да еволюира.

 

Това е рядко заболяване

Невярно

Болестта на Паркинсон е второто най-често срещано дегенеративно заболяване на централна­та нервна система. Всяко година се появяват нови случаи, а възрастовата граница се премества нагоре.

 

Треперенето е най-важният признак на Паркинсон 

И вярно и невярно

По-чест симптом е забавя­нето на движенията. При един от всеки трима забо­лели няма треперене. Дру­гите обичайни признаци са скованост на мускулите, депресия, микрография (нарушение на почерка).

 

Болните от Паркинсон симулират

Невярно

Забелязва се смяна на съзнателни и несъзнател­ни действия при болните, което може да създаде впечатление за хитру­ване и лъжа. Тази болест е трудна за разбиране, дори за най-близките на пациента хора.

 

 

Канелата е най-безопасния лек за болестта на Паркинсон

 

 

 

За здравето на опорно-двигателния апарат – Flax Oil – Омега 3 – 6 – 9 Ленено масло

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *