Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трудни за диагностициране болести

Целиакията, фибромиалгията и други заболявания са  трудни за диагностициране.

Когато изпитвате странни болки, мистериозни храносмилателни проблеми или други необясними симптоми се надявате, че някой лекар може да реши вашите здравни проблеми. Но понякога лекарите не могат да сложат точна диагноза, тъй като симптомите се променят в зависимост от особеностите на всеки индивид. Вечното пестене на пари от скъпи изследвания също се явява досаден проблем. Вижте кои са трудните за диагностициране болести!

Синдром на раздразнените черва

Някои болести са трудни за диагностициране, защото няма реален тест, който да докаже тяхното съществуване. По-скоро те се нуждаят от „диагноза на елиминиране, т.е. лекарите изключват всички други възможности. Синдромът на раздразнените черва е хронично състояние, което засяга дебелото черво и причинява коремни болки, спазми, подуване на корема, диария, и / или запек и е една от болестите, за които говорим. Според диагностичните критерии, пациентът трябва да е болен в продължение на най-малко шест месеца преди да бъде направена стабилна оценка на състоянието му. Освен това дискомфортът трябва да присъства най-малко три дни на месец през последните три месеца, преди да бъде диагностициран с тази болест.

Целиакия/цьолиакия

Имунната реакция към глутен предизвиква възпаление на тънките черва, но това се счита като проблем с храносмилането и могат да минат от 6 до 10 години преди да се диагностицира правилно. Страдащите от целиакия на теория имат проблеми с храносмилането, когато ядат храни, съдържащи глутен, като пшеница, ечемик и ръж, но в действителност, само около половината от хората, диагностицирани с болестта са имали диария и загуба на тегло. Това заболяване също може да предизвика сърбеж по кожата, главоболие, болки в ставите и киселинен рефлукс или парене зад гръдната кост, а това е твърде лесно да се предположат други болести. С кръвен тест може да се диагностицира болестта, без значение какви са симптомите, а ендоскопия може да определи пораженията върху тънките черва.

Фибромиалгията

Фибромиалгията, която се характеризира с широко разпространени мускулно-скелетни болки, включва „медицински необясними симптоми“ – термин, който лекарите използват, за да опишат упорити оплаквания, които нямат очевидна физическа причина. Когато лекарите не могат да намерят каква е причината за хронична болка на пациента и умора, те често се съмняват за тази диагноза. Има проучвания, които показват, че хората с определени симптоми, които се преглеждат при ревматолог ще бъдат диагностицирани с фибромиалгия, но ако същите пациенти отидат при гастроентеролог – те ще бъдат диагностицирани като болни от синдром на раздразнените черва.

Ревматоиден артрит

Необясними болки могат да бъдат предизвикани и от ревматоиден артрит – РА –  автоимунно заболяване. За разлика от остеоартрита (който е от вида „износване“, който се появява, тъй като хората остаряват), РA причинява възпаление и болезнено подуване на ставите и може да се появи във всяка възраст. Ранните стадии на РA могат да имитират много други заболявания – понякога това е просто чувство на болки или скованост в ставите, които могат да бъдат причинени от много различни неща. Кръвните тестове могат да помогнат за откриване на наличието на възпаление в организма, казват лекарите, но за точна диагноза на РA трябва да се вземе под внимание медицинската история на пациента и внимателен преглед от ревматолог.

 

Продължение…

 

Българите са болни, защото ядат отровни храни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *