ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезните свойства на маслото от канела са ненадминати

С масло от канела може да предотвратите много болести

канела

Благодарение на съдържанието на евгенол, канелен алдехид, дъбилни вещества, нишесте и смоли маслото от канела се препоръчва като ефективно антибактериално, противомикробно, антигъбично, сгряващо и общоукрепващо средство. Подходящо е за облекчаване на неприятни симптоми при простуда, грип, някои инфекциозни заболявания. Използва се и за лечение на кожни проблеми – гъбични инфекции, папиломи, брадавици.

Канеленото масло е и естествен антидепресант, както и великолепно тонизиращо средство. Ако сте уморени, напрегнати, намирате се в постоянен стрес, редовно си правете вани с масло от канела или просто вдишвайте аромата на канела, като добавите няколко капки етерично масло в специална аромалампа.

Установено е, че мирисът на канела усилва активността на главния мозък, значително подобрява когнитивните способности – вниманието и паметта (в това число и зрителната), намалява нивото на тревожност, нервното напрежение и повишава стресоустойчивостта.

Канеленото масло способства за подобряване на процеса на храносмилане, като стимулира отделянето на стомашен сок. Ефективно се справя със спазмите, облекчава състоянието при чревни инфекции, колит, гастрит, диария, както и при повишено газообразуване.

Способността на маслото да подобрява кръвоснабдяването и кръвообращението го превръща в ценен компонент на сгряващи масажни кремове, незаменими при спортни занимания. Те подготвят мускулите за предстоящите натоварвания, снемат напрежението и предотвратяват травмите. Канеленото масло се използва и в препарати за лечение на натъртвания и ревматизъм, пише вестник „Феномен“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *