ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се измерва „коефициент на емоционалност“?

Човекът се преценява по държанието му и дори по физиономията

интелигентност

Но учени от Йейл подхождат научно: определят 4 показателя за преценка на емоционалната интелигентност. Всеки сам може да види дали умее да се справя със своите и чуждите емоции, като ги:
• определя;
• разбира как се развиват във времето;
• разсъждава върху тях;
• управлява ги.
Тези умения могат да подредят целия живот на човека, а липсата им да го обърка до вид на заплетено кълбо с много възли. Те са в основата на самообладанието – доста важно в съвременния живот. Човек трябва да се научи, дори да му играят по нервите, да се прави на „дръж ми шапката“. По-добре да е над нещата и да има вид, че не разбира защо се бълват змии по негов адрес, отколкото страстно да доказва правотата си.

В семейството е същото. Ако свекървата или тъщата те докарват до лудост, пак трябва да сдържаш емоциите си в името на разбирателството. За разлика от работното място роднинските връзки са до живот. Учените от Йейл обясняват, че 4-те фактора са в основата на себе-познанието, сдържаността, съпричастността, сътрудничеството и способността да се разрешават конфликти. Сигурно всеки може да даде поне един пример за безучастен към другите човек. Той гледа сам да е добре, но често не е. Самотникът обаче не може да живее щастливо на този свят.

Да, всеки е убеден, че има тези 4 умения. Но по-често не е така и затова трябва да се работи по тях всеки ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *