Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 вреди за краката, които могат да ви разболеят

Нашите крака нямат нужда само от козметични грижи. Трябва да помислим и за здравето им

уморени крака

Това са три важни вреди, за които можем да помислим, така че да спестим доста неприятности, свтрзани със здравето на краката.

ЗАСЕДНАЛИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ

Заседналият начин на живот влошава състоянието на лимфната и кръвоносната система.

Налягането върху бедрата и таза, възникващо при продължително седене, препятства нормалния отток на кръвта“ и лимфата, забавяйки кръговрата на течности в организма. Натоварването на съдовете на краката се увеличава (стените им се разтягат и увреждат), а храненето и снабдяването им с кислород се влошава, което води до варикоза, целулит и други неприятни явления.

Профилактика на застоя на течности в краката и средство за подобряване на микроциркулацията са редовните физически натоварвания и масажът на краката – от стъпалата до бедрата, всяка вечер. Внимание: при някои заболявания на краката масажът и фитнесът не са желателни, затова се консултирайте с лекар за наличието на противопоказания.

ВРЕДНИТЕ НАВИЦИ

Пушене, злоупотреба с алкохол, увлечение по фастфуда или просто не-балансираното хранене влошават състоянието на съдовете. „В помощ“ на вредните навици са и техните последствия като витаминния дефицит, интоксикацията и обезводняването на организма, отлагането на холестеринови плаки върху стените на съдовете.

НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО

Каква чанта ще ви е по-лесно да носите: 3- или 30-килограмова? Това е и отговорът на въпроса защо краката на човека страдат от излишното тегло. Екстрената тежест води до развитието на синдрома на уморените крака, появата на отоци и варикозни изменения, тъй като кръвоносните съдове не се справят със собственото си натоварване. Проблемът се решава с диета и редовни физически усилия, подбрани от специалист с оглед на вашето здраве.

ГРИЖИ ЗА УМОРЕНИТЕ КРАКА

Всеизвестни са мерките, които водят до красота и здраве за краката – всекидневен контрастен душ, подхранващи и овлажняващи маски, компреси, масаж, пилинг, любов към фитнеса, достатъчна употреба на чиста вода и балансирано хранене.

Не забравяйте, че отоците, болките, чувството за тежест и умора в краката могат да са предвестници на проблеми с вените като варикоза и венозна недостатъчност. Тогава, за съжаление, обичайните мерки не са достатъчни и е добре да се обърнете за консултация към специалист, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *