ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Познавате ли добре силата на подправките?

Червеният пипер люти заради наличието в състава му на капсаицин – алкалоид, отговарящ за лютивината му

подправки

Ако капсаицинът попадне в очите, може да предизвика сериозни увреждания на ретината.

Карамфилът и дафиновият лист във вид на подправки или масла помагат при заболявания на горните дихателни пътища.

Куркумата предотвратява развитието на цироза на черния дроб, нормализира работата на жлъчните протоци и спира възпалителните процеси.

Кориандърът, канелата, както и подправките, които влизат в състава на кърито, помагат да се справим с негативните последствия от високото съдържание на захар в кръвта.

Сусамът влияе на нивото на холестерина в кръвта и нормализира артериалното налягане. Сусамовото масло стимулира правилната работа на червата.

Благодарение на наличието на полифеноли с антиоксидантни свойства ванилията предотвратява появата на ракови клетки, забавя процесите на стареене
и е профилактика на болестта на Алцхаймер и на Паркинсон.

Черният и червеният пипер също препятстват образуването на ракови клетки, при това са отлично противопростудно средство. Освен това червеният пипер регулира способността за съсирване на кръвта, укрепва костната тъкан и се препоръчва на пушачи заради високото съдържание на бета-криптоксантин, който неутрализира действието на тютюна.

Употребявайте подправките умерено и не забравяйте, че всички те са и прекрасни феромони – химически вещества, изпускани от организма и служещи за комуникация с други същества от същия вид, Пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *