ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 мита за бременните, които не са верни

Очакването на дете е един от най-вълнуващите периоди в живота на човек

бременна Но тревогите и страховете, свързани с бременността и раждането, често помрачават радостта на бъдещите родители. За това допринасят най-вече предразсъдъци и суеверия, които се предават от поколение на поколение. Американското списание“ Тайм“, едно от най-авторитетните издания в света, публикува професионалното мнение на три водещи калифорнийски специалистки по акушерство и гинекология. Ивон Бон, Алисън Хил и Алейн Парк коментират седем широко разпространени митове за бременността.

Пътуванията в началото и в края на бременността са нежелателни. Бъдещата майка може да пътува по всяко време, стига да се чувства добре и износването на плода да протича без усложнения. През първите 12 седмици много жени се оплакват от умора, слабост, гадене. Тези състояния могат да съпътстват цялото първо тримесечие. Заради тях някои бъдещи майки се въздържат от пътуване. Иначе риск за бебето няма. Воаяж може да се предприеме и в последния триместър, след като лекар прецени какво е общото състояние на жената, както и риска от преждевременно раждане. Летенето със самолет е безопасно за плода и бъдещата майка, но трябва да имате предвид, че някои авиокомпании не допускат бременни в последното тримесечие. При по-дълго пътуване си осигурете комфорт със стегнати чорапи, които да предотвратят стичането на краката. Ако пътувате с автомобил, имате възможност да правите почивки. Ползвайте разумно климатика. Защитният колан изтеглете между гърдите и закопчайте при таза, така че да не минава през корема.

Котката няма място в дома на бъдещата майка. Тази предпазна мярка е крайна. Домашното животно наистина може да пренася опасни за човешкия организъм бактерии. Често то е крайният гостоприемник на едноклетъчен паразит, който причинява инфекциозното заболяване токсоплазмоза. За да се предпазите, не хранете животинките със сурово месо и не им давайте мляко и млечни продукти, без да са минали през топлинна обработка. Единствената забрана за бременните жени е: не почиствайте котешките тоалетни. Периодично дезинфекцирайте съдовете за хранене на домашния любимец.

Прекалено топлата вода крие риск за плода. Това е вярно. Забравете за сауна и джакузи. Водата, с която се къпете, не бива да надвишава 38 градуса. Най-благоприятно се отразява душ или вана с температура около 37 градуса, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *