Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 полезни свойства на пъдпъдъчите яйца

Пъдпъдъчите яйца не са само кулинарно изкушение – техните полезни свойства ги правят все по-търсени и ценени

Напоследък пъдпъдъчите яйца стават все по-търсен продукт и причината за това не е само превъзходния им вкус, а техните изключително полезни свойства. Дългогодишните изследвания потвърждават, че пъдпъдъчите яйца могат да бъдат наречени „суперхрана“ и извор на здраве за всички възрасти, защото за разлика от кокошите не предизвикват алергия и лош холестерол. Пъдпъдъчи яйцаВ източната медицина това е известно отдавна, но едва наскоро скептичната модерна наука потвърди неоспоримия факт – дребните и красиви яйца от пъдпъдък крият в себе си истинска природна аптека. Списъкът от полезни свойства на пъдпъдъчите яйца е много дълъг, но нека се ограничим до най-важните 5 от тях:

Подобряват умствените способности

Авторитетни медицински публикации утвърждават, пъдпъдъчите яйца имат положително въздействие върху развитието на мозъка, особено в ранна детска възраст. В Страната на изгряващото слънце в съответствие с традициите на децата и учениците се осигуряват ежедневно най-малко по две пъдпъдъчи яйца. Те съдържат витамини и ценни микроелементи като магнезий, които съдействат за развитието на мозъка при подрастващите, а предпазват от образуване на невротоксини хората от третата възраст .

Стимулират потентността

Много преди да бъде създадена виаграта, народната медицина препоръчва суровите яйца от пъдпъдък като средство срещу немощ в леглото. Специалистите са съгласни с това, защото фосфорът в тях наистина стимулира мъжката потентност, без да създава негативни странични ефекти като синтетичните препарати.

Укрепват имунитета

Специалистите смятат, че за имунната система дребните и красиви яйца могат да имат сериозен принос. Телесната температура на пъдпъдъците е 42 градуса, което ги прави по-устойчиви на редица инфекциозни заболявания. За разлика от кокошките при изкуствено отглеждане пъдпъдъците не се тъпчат с антибиотици и други лекарства. Освен това, рискът от заразяване със салмонелоза е практически нулев и пъдпъдъчите яйца може спокойно да се консумират без топлинна обработка, пише .

Помагат в борбата със стареенето

Разбира се, пъдпъдъчите яйца не са еликсир на младостта, но все пак те са способни да се справят с много от симптомите, които се появяват с възрастта. Ежедневната им употреба укрепва костите и кръвоносните съдове, помага за намаляване на болките в ставите, подобрява зрението и слуха, .

Истинска природна аптека

Ако сравним пъдпъдъчите яйца с кокоши, разликата е очевидна. Само един грам от дребните и красиви яйца съдържа 2,5 пъти повече витамини А и В, също и витамин D, като освен това има калий, желязо, магнезий, мед, селен и фосфор. С право пъдпъдъчите яйца са наречени суперхрана и истинска природна аптека.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *