ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ново: вместо хапчета и лъчетерапия, бактерии убиват раковите клетки

Експериментална терапия вместо с хапчета и лъчетерапия успешно прилага бактерии за унищожаване на раковите клетки

Учени изпробваха успешно нова терапия с използването на почвени бактерии в борбата срещу рак, предава Reuters. Подложени на бактериална атака масивните тумори намаляват своите размери и в редица случаи се стопяват напълно, потвърждават експериментите в онкологичния център на американския институт „Джон Хопкинс“. Методът е перспективен за лечение при проблемни органи като рак на гърдата, белите дробове и панкреаса.

бактерииПри стандартната лъчетерапия за унищожаване ни раковите клетки е нужен кислород, но в масивните тумори кислородът почти отсъства. Подобен е проблемът и при химиотерапията, обаче за бактериите, способни да живеят в среда ниска концентрация на кислород, туморът се оказва идеално място и те не се спират, докато не го унищожат.

Методът е известен още от края на XIX век. Изследователи изпробват с променлив успех стрептококи и салмонела в борбата срещу рака, но поради големите сложности и рисковете, свързани с овладяване на последствията от заразата, всичко потъва в забрава, и бива изместено от лъчетерапията и медикаментозното лечение.

Сега учените използват почвени бактерии Clostridium novyi, генно модифицирани и лишени от възможността да произвеждат токсични протеини. Експерименталната терапия е приложена върху болни от рак домашни кучета, при които общоприетото лечение не дава резултат. Само 3 седмици след инжектиране, две трети от четириногите „пациенти“ показват значително подобрение, а една четвърт оздравяват напълно. Убедителният резултат продължава с клинични изпитания, в които единственият доброволец е жена в последен стадий на метастазирала левкомиосаркома. Във всички случаи се наблюдава непосредствен имунен отговор на инфекцията (болки и треска), но инжектираният тумор започва да намалява обема си.

Докато се стигне до масово приложение, предстоят още клинични изпитания. Под микроскоп учените наблюдават, как бактериите старателно избягват богатите на кислород здрави клетки и убиват само раковите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *