Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 ползи от един плевел – препятства растежа на туморните клетки

Макар това растение да никне на много места като плевел, ползите от него за нашето здраве са значителни

Растението синап в много случаи се смята за плевел, но неговите семена се главната съставка на добре познатата горчица. Още в древността лечителите са използвали сок от листата на синап като мощен дезинфектант, а с отвара и масло от семената са лекували от зъбобол до подагра. Векове наред растението има единствено медицинско приложение, докато през XV век френски кулинари измислят горчицата, известна днес като Дижонска.

Семената на синапа съдържат особено важните омега-3 мастни киселини (до 45%), особени протеини, етерични масла, витамини (аскорбинова киселина, бета-каротин), още калций, магнезий, желязо, селен и други. Наред с добре познатите синапени лапи при простудни заболявания, ползите от растението за нашето здраве са много повече.

плевел
Полезният плевел

Помага за борба с рака

Семената на синапа съдържат изотиоцианати, които препятстват растежа на туморните клетки. Резултатите от изследване, публикувано в изданието Journal of Carcinogenesis на Оксфордския университет доказва ефективността при рак на пикочния мехур.

Укрепва сърцето и кръвоносните съдове

Мастните киселини (Омега-3) поддържат на еластичността на кръвоносните съдове и предпазват от сърдечно-съдови заболявания. Освен това те са полезни здравето на ставите и кожата, мозъчните клетки и ретината.

Съдейства за увеличаване на мускулната маса

Наред със стимулиращия апетита ефект, синапът съдържа подобно на стероид вещество, наречено хомобрасинолид. Така при преработването на храната излишъците не се насочват към натрупване на подкожни мазнини, а се стимулира увеличаването на мускулната маса.

Бактерицидно и противовъзпалително действие

Синапът съдържа антиоксиданти, микроелементите селен и магнезий, които имат изявено противовъзпалително действие. Освен това при хидролиза на гликозидите мирозин и синигрин се образува етеричното масло, придаващо специфичния изгарящ вкус на горчицата, а то в чист вид има много силно бактерицидно действие, пише Natural News.

Б17
Оригиналният витамин Б17 срещу рак

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *