ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са билките за добро храносмилане!

Лошото храносмилане се среща все по-често в нашия забързан живот и стомахът ни става все по-чувствителен. Тези билки ще ви помогнат!

Едва ли успявате 100 процента да следвате принципите на здравословното хранене, но дори и 50 до 70 е добър процент. Затова ви предлагаме да използвате естествени методи, които подобряват здравето на храносмилателната ви система. Множество билки и подправки, когато се използват по определен начин и редовно могат да бъдат много полезни. Вижте някои от тях!

Псилиум наричаме люспите на семената на билката Plantago ovate или т.нар. индийски бял живовляк. В Индия се прави отвара от семената на живовляк – 1 супена лъжица  запарени в 70 супени лъжици вода. Може да се намери и на капсули.

Две супени лъжици сок от джинджифил с една чаена лъжичка лимонов сок и щипка сол с или без вода е полезно за стомаха.

Алое вера взето под формата на гел за пиене или сок дневно укрепва функционирането на стомаха и спомага за неговото действие.

Люцерната е едно от най-полезните билки, открити до момента. Тя се нарича кралица на всички растения и бащата на всички храни, защото е един от най-богатите източници на диетични фибри и хлорофил. Това е изключително алкализираща храна и съдържа 130-142 мг алкални елементи на 100 грама. Увеличава перисталтиката или движението на червата, подобрява на храносмилането и служи като отличен тоник. Семената на люцерната се използват за поникване на кълнове. Зелените стебла и листата се запарват на чай, към който можете да добавите и мента листа за още повете помощ на стомаха стомаха.

Редовното консумиране на варени листа или семена от копър подпомага храносмилането и предпазва от запек. Маслото от копър, получено от семената, смесено с една чаена лъжичка мед и прието веднага след хранене помага на процеса на храносмилането. Една супена лъжица семена от копър се запарват в 500 мл вода и след като изстине се прецежда и се пие по три пъти на ден.

Сминдух – листа и семена също са полезни при лошо храносмилане и метеоризъм. Две супени лъжици от изсушената билка и стрита на прах може да се поглъщат с мляко или вода. Също така можете да направите и следното: Две супени лъжици от семената се накисват в чаша вода за една нощ, а водата се приема сутрин.

 

Седнете на дивана, скръстете краката, затворете очи и поемете въздух!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Това са билките за добро храносмилане!

  1. Тошко каза:

    Има един продукт Натуралакс, който е изцяло от натурални продукти като американски орех, копър, джинджифил и малина. Те също спират запека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *