ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Четковият масаж на Петър Димков гарантира отлично здраве

Всяка сутрин, събуждайки се, Петър Димков благодарил на Господ за новия ден, който му подарява. Той се молел всеки ден, като молитвата му е била следната:

„Благодаря ти, Боже, за всичко, което си ми дал и си ме научил. Благодаря ти за голелите благодати, които имаш към нас, ние те познаваме, че си милостив, всеистинен, всеблаг. Амин“.

Един напълно практичен съвет за добра кондиция на тялото и духа през целия ден: Димков препоръчвал преди ставане от леглото всеки  да се протяга първо на гръб, после  на дясната и лявата страна, но силно (като dimkovтигър).

Ставайки, Димков винаги си тананикал. Той започвал деня с дълбоко дишане, специална гимнастика и четков масаж. Ето тайната на този вид масаж, запомнена от дъщеря му Лили:

„Тези масажи с четка са най-простите сухи масажи, които всеки с полза може да си ги направи. Правят се с обикновени четки за чистене на дрехи (с естествен косъм), а най-добре с конски четки, с които се четкат конете (мека – за започващи, средна – за по-напреднали, и твърда – за хора с тренирана кожа).

Техника: тялото се трие с четка, която е суха,  на разни страни, както се четкат обувки. Това се прави до зачервяване на кожата. При възрастен човек отнема около 10-20 минути. Когато се комбинира с гимнастически упражнения, дълбоки дишания и въздушна баня, организмът се укрепва, усилва се дейността на кожата. Комбинацията е чудесно средство за каляване.

Майката на Лили Димкова също усвоила и правела този ритуал.

„Естествено, аз им подражавах и това ми остана навик за цял живот“, споделя още Димкова.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *