ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте тези храни против болка!

Храните се по-добре – чувствате се по-добре!

Преди да изпиете лекарство за лечение на скованост на ставите, артрит или болки в гърба, опитайте с правилно хранене. По-добре е и е много по-лесно, отколкото си мислите. Ето, ние сме подбрали пет от най-мощните храни, потискащи болката.

Червени чушки

Те имат два пъти повече витамин С от зелените, а той е отговорен за здравето на колагена. Някои изследвания показват, че хората, които не получават достатъчно витамин C може да имат по-голям риск от развитие на някои видове артрит. Бонус: червените чушки също съдържат бета-криптоксантин – съединение, което помага за намаляване на болката.

Сладки картофи

Ярко оранжевия им цвят идва от бета-каротина – силен антиоксидант. Не пропускайте да си направите задушени или печени картофи, гарнирани със здравословни билки. Най-добре да се използа с тях и природния антибиотик – чесън.

Джинджифил

Този ароматен корен съдържа химикали, които работят против болката и възпалението, както някои противовъзпалителни лекарства. Направете топла напитка от накисването на няколко резена джинджифил в гореща вода за 5 минути. По избор – добавете 1 ч.л. мед.

Куркума

Много изследвания вече са доказали антивъзпалителните свойства на куркумата, благодарение на съдържащия се в нея куркумин. Ако не ви харесва вкуса на куркумата, вземете си капсули, които съдържат куркумин, за да преодолеете по-лесно възпаленията и болките- А иначе можете да ръсите от подправката, която представлява корен от куркума на прах, в супи и яхнии или да смесите с други аромати за шарена сол.

Риба

Благодарение на обилната доза от омега-3 мазнини, яденето на мазна риба, като сьомга или скумрия може да помогне за намаляване на възпалението, като потиска производството на ензими, които увреждат хрущяла. В действителност, няколко проучвания показват, че диета, богата на омега-3 мастни киселини може да доведе до по-малко подуване на ставите и скованост.

Примерно меню за 1 ден противовъзпалително хранене

Закуска

Кифлички от пълнозърнесто брашно и джинджифил, четири бъркани яйчни белтъци, смесени с нарязани червени чушки.

Обяд

Пиле на грил със салата от зелен грах, моркови и зеле.

Втора закуска

Една червена чушка и ¼ чаша хумус + чаша чай от джинджифил

Вечеря

Печена на скара скумрия с гарнитура от печени сладки картофи, подправени с чесън и магданоз.

 

 

Яжте тези 10 храни при грип и настинка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *