Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет факта за тиквичките – за какво са полезни?

Те нямат нужда от специално представяне: в този сезон дори започват да поомръзват и са навсякъде, на смешно ниски цени. Ето пет факта за тиквичките, които може би не всички знаят!

* Тиквичките съдържат минимум калории, подчертават от medikforum.ru. Стават за множество вкусни блюда; ако не ги пържим, калоричността им е смешно ниска – само 19 калории за чаша нарязан продукт. Това е с 50% по-малко в сравнение със същото количество броколи или брюкселско зеле – също считани за продукти с ниска калорийност.

тиквички ползи
Тиквичките са много полезни за сърцето

* Ядливи са и цветовете на тиквичките. Ние смятаме, че това е зеленчук – но всъщност те са плодове, защото се получават от цвят. Самите цветове също стават за храна, могат например да се пържат и мариноват.

* Тиквичките са много полезни за сърцето. Съдържат доста калций, 295 мг за чаша, което е 8% от препоръчваната дневна доза калций. Калцият съдейства за контрол върху артериалното налягане и отслабва негативното въздействие на солта. Това е важно за състоянието на сърдечно-съдовата система.

* Тиквичките заместват спагети! Ако сте в състояние да ги обработите така, че външно да заприличат на паста или спагети, не само очите, но и стомахът ви може да бъде излъган.
* Откъде са се взели?! Първите сведения за тях датират от 5 500 години преди новата ера. Народите от Централна и Южна Америка са ги слагали на трапезата си всеки ден. След много векове те са се появили и в Европа – заслуга на италианците, които първи започнали да ги отглеждат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *