ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МИЛГАММА 100/ MILGAMMA 100

Съдържа бенфотиамин (мастноразтворима форма на витамин B1), пиридоксинов хидрохлорид (витамин В6), силициев диоксид, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, повидон, талк, свързващи компоненти, оцветители. Не съдържа глутен и лактоза.

milgammaПредназначение

Този продукт се препоръчва при лечение на невропатии, причинени от дефицит на витамини В1 и В6. Обикновено за такъв проблем сигнализират двигателни проблеми – болки и сетивни смущения в долните крайници, особено в зоната на стъпалата.

Как се приема

МИЛГАММА 100 се прилага по лекарска препоръка, след като се установи дефицит на витамини В1 и В6. Стандартното лечение предполага прием на не повече от 3х1 таблетки дневно за не повече от 4 седмици. По лекарска преценка интензивният курс може да бъде удължен с поддържащ, при който се приема по една таблетка на ден.

Таблетките се поглъщат цели, с вода, в избрано от пациента време. Не предозирайте! Не приемайте двойна доза, ако сте пропуснали редовен прием!

Възможни нежелани ефекти

Регистрирани с редки случаи на алергични реакции – обрив, уртикарии, общо неразположение до шок.
Възможно е лечението с МИЛГАММА 100 да причини преходни или трайни проблеми със стомашно-чревния тракт – дискомфорт, болки, гадене и повръщане. При продължително лечение с продукта – 6 месеца и повече, са възможни периферни невропатии или усилване на болестната симптоматика. При всяка необичайна реакция, последвала приема на този продукт, следва незабавно да се търси консултация с лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не предприемайте лечение с МИЛГАММА, ако имате алергия към основните или някоя от допълнителните съставки.

Медикаментът не е предназначен за лечение на деца.

Не прилагайте МИЛГАММА 100 за лечение на бременни и кърмачки. Това е допустимо в единични случаи, ако със сигурност е доказан дефицит на В-витамините и предполагаемите ползи са повече от допустимите рискове. В такива случаи се препоръчват минимални допустими дози от МИЛГАММА 100.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът следва да информира лекуващия за всеки медикамент, който взема постоянно за лечение на здравословен проблем, или е приемал такъв доскоро. МИЛГАММА 100 влиза в лекарствени взаимодействие с някои продукти, като усилва действието им или се повлиява като степен на въздействие. Лекуващият преценява схемата на съвместяване или замяна с алтернативни продукти с оглед здравето на пациента.

Доказано е, че съчетаването на МИЛГАММА с някои орални контрацептиви, алкохол, циклозерин и хидралазин, D-пенициламин и изониазид води до дефицит на витамин В6.

_________

Усреднена цена в аптеките – 21 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *