Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

11 храни, които са против подуване на корема!

Тези храни ще ви помогнат да подобрите храносмилането си и да не чувствате ужасното подуване след хранене.

 

Пъпеш

Това оранжево блаженство е пълно с калий, който е против подуване. С ниско съдържание на калории и високо съдържание на вода – това е предпоставка да ядете повече от него.

Зърнест хляб

Вие вече знаете, че трябва да стоите далече от преработения бял хляб. Той вдига рязко нивото на кръвната захар и след като тя падне, вие отново сте гладни. Пълнозърнестият хляб е пълен с фибри, което стабилизира нивата на кръвната захар и ви държи сити по-дълго време.

Кафяв ориз

С комплекса с от въглехидрати, кафявият ориз отнема дълго време за храносмилане, което помага да сте сити. Гответе с него вместо с бял ориз и това ще е от полза за стомаха ви.

Овесена каша

Тайната съставка? Фибри, които ви държат сити без подуване, тежести в стомаха и пуфтене. Поръсете овесената каша с канела, добавете стафиди и яжте на воля!

Кисело мляко с пробиотик

Пробиотиците – добрите бактерии помагат за насърчаване на здравето на червата и храносмилателният ви тракт работи по-гладко. В резултат на това, вие ще бъдете по-малко склонни към газове и подуване на корема.

Ябълки

Не само една ябълка на ден, а поне три – сутрин, обяд и преди лягане. Това е лекарството за здрав стомах. Дъвчете добре или я настържете непосредствено преди ядене.

Краставици

Тези хрупкави зеленчуци имат малко калории и са естествени диуретици, което означава, че те помагат за изхвърлянето на вредните токсини от организма ви и никога няма да подуят корема ви, освен ако не са отглеждани с нитрати. За да отстраните евентуалните нитрати, накиснете ги за 30 минути във вода.

Домати

Богати са на калий, а той неутрализира подуването на корема от натрия. Освен това съдържат мощни антиоксиданти, които убиват лошите, болестотворни клетки.

Диня

Този червен плод е пълен с вода, така че може да ядете тонове от него.

Яйца

Всички най-нови изследвания казват, че 2 яйца на ден са достатъчни за здравето на организма ви.

Вода с лимонов сок

Това звучи почти прекалено очевидно, но сериозно – работи! Хидратацията премахва излишния натрий от тялото ни, а лимонът успокоява храносмилателната система, което пък не позволява да се подуваме.

 

5 малко странни, но много ефикасни съвети за отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *