Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психотропните препарати причиняват необратими последствия

Когато чуете словосъчетанието „психотропни средства“, може би си мислите, че никога не сте се срещали с тях

hapcheta_lekarstva Но смело може да се твърди, че някои лекарства, оказващи възбуждащо или затормозяващо действие върху централната нервна система, са ви познати. Има хора, които редовно ги купуват за болната си майка, други са ги виждали у приятели, трети сами си ги „предписват“.

В групата на подобни препарати влизат транквилизаторите и антидепресантите. Много от тях предизвикват забавени реакции, нарушение на координацията, сънливост и т.н. Всички психотропни препарати усилват действието на алкохола, сънотворните и обезболяващите средства.

Съзнанието, че с помощта на таблетките могат да се ликвидират неприятните психологически преживявания и известно време човек да се чувства щастлив, е изкушение, на което е трудно да се устои. Някои хора приемат успокоителни, за да намалят нервното безпокойство и да подобрят самочувствието.

В такава ситуация незабелязано и бързо се появява вторичният страх от отсъствието на „чудодейното лекарство“. Без него човек се чувства неуверено, проявява безпокойство, което го води до мисълта, че не може да живее без успокояващата или възбуждащата таблетка, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *