ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сънотворните лекарства – по-добре да заспите без тях

Преди да посегнете към вълшебното хапче, опитайте да контролирате съня с билки

лекарства сън Известно е, че емоционалните тревоги, преумората, прекалената употреба на алкохол, кафе, пушенето, нерационалното хранене, нощните бдения пред телевизора или компютъра водят до безсъние.

И грешим, когато започваме борба със следствието, а не с причината за това явление. При това някои сами решават да прибегнат до помощта на химически вещества.

Психолозите не препоръчват да се вземат сънотворни, дори да са предписани от лекар. Защо?

Първо, подобни препарати почти напълно губят действието си след 2-3 седмици всекидневен прием. Това води до увеличаване на дозировката, което само по себе си е опасно.

Второ, сънят, предизвикан от приема на сънотворно, по редица причини не може да се смята за нормален.

Трето, голяма е опасността от поява на зависимост от препарата. Известни са случаи, когато хора, които са приемали сънотворни за кратко, стават раздразнителни, изпитват слабост, а нощем са измъчвани от кошмари. С други думи, организмът „крещи“, че се е оказал в състояние на болезнено и пагубно пристрастие към лекарството, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *