Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте диня за здраво сърце!

Американски учени разкриха връзката между потреблението на диня и риска от развитие на сърдечни заболявания.

ДиняСпоред експерти ако всеки ден похапвате парченце диня, вие можете да се предпазите от заболяванията, свързани с отлагане на холестеринови плаки в кръвоносните съдове.

Че умереното потребление на дини помага да се контролира теглото и паралелно с това – количеството на мастните “утайки” в кръвоносните съдове, установиха биолози от университета “Пардю”. Тезата се доказва от изследванията на гризачи, които са консумирали едновременно мазна храна и диня. Доказва се убедително, че динята възпира с 50% натрупването на мазнини.

Медиците не пропускат да кажат, че холестеринът по принцип е необходим на организма за производството на хормони, жлъчни сокове и за усвояването на витамин D. В същото време високите му стойности в организма означават запушени съдове и риск от инсулт или инфаркт. Способността на динята да предотвратява въпросните високи стойности се дължи на компонента цитрулин.

При опитите с гризачи е установено, че динята стопява с 50% повече стойностите на холестерина им и може да редуцира теглото с 30%. Така динята в менюто не само пази сърцето и съдовете здрави, но и съдейства за строен силует!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *