ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МИЛУРИТ / MILURIT

Съдържа алопуринол, лактоза монохидрат, картофено нишесте, повидон, талк, магнезиев стеарат, натриев нишестен гликолат тип А

Milurit 100 apteka EruditaПредназначение

МИЛУРИТ е лекарствен продукт, с чиято помощ се контролира производството и натрупването на пикочна киселина в организма. Препоръчва се за профилактика срещу подагра – при това заболяване кристали пикочна киселина се отлагат в стави и сухожилия и причиняват възпалителни процеси. Болните от подагра страдат от подути и болезнени стави, движенията им са ограничени и мъчителни. Лечението с МИЛУРИТ предотвратява тези състояния.

Лекарственият продукт се препоръчва още при лечение на някои бъбречни страдания, включително бъбречнокаменна болест. Препоръчва се и като част от комплексна терапия при пациенти с онкологични заболявания.

Как се приема

Този лекарствен продукт се приема по лекарска препоръка в дози и с продължителност, определени от терапевта. Таблетките се поглъщат цели, с вода, по време или непосредствено след хранене.

Стандартната дневна доза обикновено варира в диапазона от 100 до 900 мг, като се започва с по-ниски стойности от порядъка на не повече от 300 мг. Ако се налага (по изключение) медикаментът да се дава на деца под 15 години, трябва да се спазва пределно допустимото количество от 400 мг дневно. При пациенти на възраст над 65 години, бъбречно болни и потребители на хемодиализа е възможно да бъде препоръчана най-ниската прилагана доза от 100 мг.

Възможни нежелани ефекти

Честа реакция от приема на МИЛУРИТ са кожните дразнения – зачервяване и сърбеж, обриви, образуване на мехури с повишена температура, кървене и припадъци. Очевидно е, че в подобни случаи следва да се прекрати приемът и да се потърси лекарска помощ.

В по-редки случаи се наблюдават алергични реакции – смущения в дишането, спазми – стягане на гръдния кош, затруднено преглъщане, кожни обриви. Допустими са сърдечни смущения – сърцебиене, колапс. Много рядко е възможно да се почувства гадене и повръщане, диария със следи от кръв, отклонения във функциите на черния дроб и бъбреците. Съобщавано е за поява на язви в устата и носа, по половите органи, провокиране на бъбречнокаменна болест, болки в ставите, подуване на лимфни възли и полиорганна недостатъчност.

Регистрирани са единични случаи на общо неразположение с температура, повръщане, безсилие и замайване, кръвоизливи, отклонения в стойностите на кръвните показатели, поява на циреи, еректилна дисфункция.

Част от описаните ефекти могат да бъдат в лека степен и да са присъщи на началната фаза на профилактика или лечение. При по-тежки прояви медикаментът не бива да се приема и на всяка цена трябва да се направи консултация с лекар. Възможно е при тежка форма на страничните ефекти да се развият животозастрашаващи състояния.

Кога НЕ БИВА да се приема

Продуктът не се прилага при диагностицирана алергия към някоя от съставките му.

МИЛУРИТ не е подходящ за пациенти с увреждания на бъбреците или черния дроб.

Не вземайте този продукт, ако в момента имате пристъп на подагра.

Не се препоръчва на потенциални потребители с хипертония или сериозно сърдечно заболяване.

Лекарството не е предназначено за деца. По изключение се прилага при пациенти под 15-годишна възраст, ако страдат от определен вид тумори.

Бременни и кърмачки са рискова група за потребление на МИЛУРИТ, но при определени условия приемът е допустим.

Взаимодействие с други медикаменти

МИЛУРИТ влиза в лекарствени взаимодействия с определени медикаменти, поради което следва да се прецени съвместимостта на продукта с други, които пациентът приема постоянно или е приемал доскоро. Става дума за антибиотици, противовъзпалителни – включително аспирин, медикаменти от програми за раково болни, диуретици и антикоагуланти, медикаменти за диабетици, терапевтични средства при трансплантирани.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 50 таблетки х 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *