ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За да имате здрави очи!

Здравето на очите е нещо, което често се пренебрегва.

Но знаете ли, че има лесен начин да пазите очите си здрави за дълго и това е като избирате подходяща храна. Тук ви посочваме хранителните продукти, които ще внесат разнообразие във вашето хранене и в същото време ще направят очите ви по-здрави.

1. Яйца

Те съдържат витамин А, който помага на функцията на ретината и намалява риска от дегенерация на макулата и катаракта. Яжте ги преди всичко варени – поне по 1 яйце на ден.

2. Малини

Те съдържат витамин C, който може да намали риска от образуване на катаракта.  Малините са най-полезни пресни, но могат да запазят голяма част от хранителните си стойности и замразени.

3. Бадемите

Те съдържат витамин E, който помага за забавяне развитието на свързаните с възрастта очни заболявания и може да помогне за предотвратяване на катаракта. Само по 50 грама на ден е достатъчно, за да доставите на организма си всички полезни свойства на бадемите.

4. Карфиол

Той съдържа лутеин, който може да помогне за предотвратяване на свързаните с възрастта макулна дегенерация и катаракта. Гответе карфиола малко време – само задушаване за десетина минути е достатъчно, ако искате да омекне. Най-добре се консумира суров или на туршия.

5. Скумрия

Тя съдържа омега-3 мастни киселини, благодарение на които имаме по-нисък риск от свързаната с възрастта дегенерация на макулата.

6. Спанак, коприва, броколи

Те съдържат зеаксантин, който предпазва очите от вредни външни въздействия и подобрява зрението.

7. Кисело мляко

То съдържа цинк, който помага на организма да абсорбира антиоксиданти като витамин А.

 

5 съвета за уморени очи

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *