ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Избягвайте да дразните язвата си с тези съвети!

Пептичната язва се случва, когато лигавицата на стомаха или първата част от тънкото черво започва да ерозира.

Ако сте диагностицирани с пептична язва, вашият лекар може да предпише антиациди, киселинни блокери или антибиотици, за да се намали болката. В допълнение към плана за лечение на Вашия лекар, има няколко неща, които можете да направите, за да предотвратите бъдещи обостряния. За да научите как да избегнете дразненето на язвата, използвайте следните съвети.

1

Научете кои противовъзпалителни лекарства са безопасни за употреба. Парацетамолът се препоръчва пред аспирин, напроксен, ибупрофен и други лекарства от класа на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС). Инхибитор на протонната помпа може също да помогне за намаляване на стомашната киселина.

2

Намалете консумацията на алкохолни и кофеинови напитки. Проучванията показват, че алкохолът и кофеинът дразнят стомаха и чревната лигавица, което може да доведе до кървене и възпаление. Те също могат да предизвикат повишаване нивото на киселина в стомаха тя да се покачва бързо, което може да доведе до допълнителна болка и парене зад гръдната кост.

3

Откажете от пушенето и не стойте около хора, които пушат. Химикалите в цигарения дим могат да отслабят стомашната лигавица, което дразни язвата или дори могат да причинят нова язва. Цигареният дим води до увеличаване на стомашната киселина, която може да предизвика възпаление на язвата.

4

Направете интелигентен избор на храна. Пациентите с пептична язва трябва да избягват диети, богати на червено месо, пържени или мазни храни, както и рафинирани храни, като брашно или захар. Тези храни може да доведат до допълнително дразнене на язвата и увеличаване на стомашната  киселина.  Диетите, богати на пълнозърнести храни и фибри, с ограничени млечни продукти, помагат да се контролира производството на стомашна киселина.

5

Хранете се на постоянен режим. За хора с пептична язва не се препоръчва да се яде спорадично. Това може да причини смущения в нормалното производство на стомашна киселина и в крайна сметка дразни язвата.  Поддържайте постоянен режим, като се храните 5-6 пъти на ден на равни интервали от време и с малки количества храна.

 

 

Пчелното млечице – най-добре пазената тайна на природата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *