Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

90% от хората “забравят” да си мият ръцете

Британски учени твърдят, че човешките ръце са по-мръсни от перилата на ескалатора или от пейките в парка. Микробиологът д-р Питър Барет уверява, че неизмитите ръце са направо рай за всякакви бактерии – особено в горещите летни дни.

handsРаботещият човек в рамките на деня има съприкосновение с около 10 милиона различни бактерии. Сред тях са коли бактериите и вирусите на простудата. За жалост ние “забравяме” да си мием ръцете – а би трябвало да го правим най-много на всеки 4 часа.

Микробиолози от град Сейнт Олбанс са изчислили, че само 12% от хората си мият ръцете преди хранене – въпреки постоянните напомняния от страна на баби и учители. Човешките ръце се оказват повърхност много по-нехигиенична, отколкото перилата на ескалатора в метрото на голям град или от пейките в обществен парк, отбелязват от kp.ru.

Учени от университета в Аризона пък са установили, че гъбата за миене на кухненска посуда “всмуква” няколко милиона бактерии, а ръцете – дори повече. Уловените отнякъде бактерии могат да живеят на повърхността на ръцете ни поне три часа, а в топлото време се размножават лавинообразно. През това време ние поне няколко пъти докосваме устата, носа или очите си, а уязвимите им лигавици буквално вкарват бактериите в тялото.

Една четвърт от участвалите в анкети за личната хигиена признават, че не си мият ръцетеq след като са си издухали носа. Хремавият човек става разпрострнител на бактерии, които ръси по всякакви повърхности – особено дръжки на врати, ръкохватки в обществения транспорт и т.н.

27% отговарят отрицателно на въпроса дали си мият ръцете, след като са пътували с обществен транспорт. Лекарите отбелязват, че това действие може да ни предпази от простуди, грип и стомашни разстройства.

Според последните наблюдения най-мръсното място около нас са дръжките на дамската чанта – там има повече бактерии, отколкото върху дъската на тоалетната чиния.

Свикнали сме да си мием ръцете 15 секунди и намираме това за достатъчно. Минималното време обаче е половин минута; при това не просто да се плиснем с вода, а хубаво да изтъркаме дланите и всеки пръст.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *