Портокалови кори помагат при нервен стомах

1 с. л портокалови кори се заливат с 50 (1 мл вряла вода. Кисне 1 час и се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

Парче хума се разтваря във вода. Оставя се да се утаи. след което се взема по 1 с. л. на всеки 30 мин. в продължение на няколко дни. а след това по 1 ч. л. до излекуване.

Сутрин на гладно се изяждат 2 настъргани картофа.

Сутрин на гладно се изпива 1 чаша вода, в която е разтворена 1 с. л. мастика.

10-15 дни се яде кисело мляко с хляб. Пази се пълна диета, като се избягват дразнители, особено алкохол.

20 г стипца се разтваря в 1 лимонада (250 г) и се пие 3 дни само сутрин на гладно. 10 дни се почива и отново се изпълнява – 3 дни.

Разбърква се петмез със сода бикарбонат и като стане като халва гъсто, се яде.

3 кг черен глог, измит, се посмачква и се нарежда в 3-литров буркан – ред глог, ред захар догоре. Затваря се и престоява 1 нощ. Пие се по една кафена чашка от сока.

20 капки от извлека се смесват с 1 ч. л. мед и се приема 20 мин. Преди ядене 3 пъти на ден.

Едно прясно яйце се разбива с малко захар и 1/3 бутилка бира. Разбърква се добре да шупне и се изпива сутрин на гладно в продължение на 30 дни.Публикувано в категории: Заболявания на храносмилателната система » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Тази ментова напитка успокоява нервния стомах

Тази вкусна ментова напитка успокоява нервния стомах и освежава.

Яжте ябълки, ако имате понижена киселинност на стомаха и нервен стомах

Листа от водна детелина 50 г, листа маточина 50 г, листа от мента 50 г, корени от дилянка 50 г, стръкове синя тинтява 50 г, стръкове бял равнец 20 г, стръкове жълт кантарион 20 г. 2 супени лъжици от билковата смес се залива с 500 мл вряща вода.

Нервен стомах и понижена киселинност се лекуват с мента

Смесват се листа от водна детелина, маточина, мента и дилянка ( валериана) по 25 г. стръкове синя тинтява 10 г, жълт кантарион 20 г, бял равнец 10 г, плод от анасон и копър по 30 г.

Домашни рецепти за лечение на нервен стомах

Мастика, зехтин: сутрин на гладно се изпива 1 чаша вода, смесена с 1 супена лъжица мастика. След 10 – 15 минути се изпива на 1 супена лъжица зехтин.

При стомашна невроза закуската е задължителна

Здравейте, имам нервен стомах и реших да спра кафето и да се храня възможно най-здравословно. Но откакто спрях кафето, се появи друг проблем. Като се пораздвижа повече (тъй като в момента имам малко по-застоял начин на живот), получавам разстройство, което се появява внезапно.

Успокоете сами нервния стомах

2 пъти дневно да се счукват по 3 ядки от праскови, да се смесят с мед и да се изядът на гладно.

При треска помагат портокалови кори

100 грама портокалови кори се заливат с 500 мл водка. Оставя се да престои 10 дни на тъмно и топло място като периодично се разклаща. Прецежда се, взема се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Портокалови кори и червен кантарион връщат загубения апетит

Смесват се 20 грама портокалова кора, 20 грама листа от блатен трилистник, 20 грама стръкове от пелин, 20 грама стръкове от пресечка, 20 грама стръкове от червен кантарион.

Лекуването на нервния стомах налага промяна в начина на живот

Много хора, които са посетил лекар заради различни стомашни оплаквания, в крайна сметка получават диагнозата нервен стомах. Това в общия случай означава, че при изследванията (рентген, фиброгастроскопия, ехографски преглед) не са открити никакви увреждания на храносмилателния тракт, а става въпрос за функционални нарушения. Въпреки това състоянието често е много мъчително за засегнатите, а това са основно млади хора в актив­на и трудоспособна възраст.

Имах проблеми със стомаха и след като ми направиха необхо­димите изследвания, лекарят ми каза, че страдам от нервен стомах. Моля ви да ми поясните какво е това заболяване и какво тряб­ва да се прави при нервен стомах!

Картофите помагат при нервен стомах

Сутрин на гладно се изяждат 2 настъргани картофа.

Парче хума се разтваря във вода. Оставя се да се утаи. след което се взема по 1 с. л. на всеки 30 мин. в продължение на няколко дни. а след това по 1 ч. л. до излекуване.