ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

УНИТРОПИК / UNITROPIC

Съдържа тропикамид, натриев хлорид, динатриев едетат дихидрат, бензалкониев хлорид – консервант, хлороводородна киселина, вода за инжекции.

unitropicПредназначение

УНИТРОПИК е медицински продукт – капки за очи, с чиято помощ офталмологът постига разширяване на зеницата. Прилага се при диагностика на различни параметри от зрителните възприятия. Капките за очи УНИТРОПИК позволяват да се определи с точност как окото пречупва и центрира светлинни лъчи върху ретината.

Как се приема

УНИТРОПИК не е продукт за лечение, а само за подготовка преди изследвания на очите. Обикновено поставянето на капките се извършва от медицинско лице, но е възможна и лична подготовка. Тогава е важно да бъдат спазени всички правила на дозирането. Има риск, ако продуктът е предозиран или ако бъде погълнат. При подобно събитие незабавно трябва да се търси медицинска помощ. Ако дете погълне УНИТРОПИК, до идването на лекарски екип възрастните следва да се погрижат да поддържат кожата му влажна.

Преди изследване флаконът с капките се привежда в готовност за употреба с чисти ръце. Във всяко око се капва по една капка, след което внимателно се притиска долният клепач към вътрешния ъгъл на окото – така сме сигурни, че продуктът е усвоен. При разширяване на зеницата тази операция се провежда 15-20 минути преди изследването. При наблюдение върху рефракцията на светлинни лъчи се накапват първоначално по 1-2 капки във всяко око и след 5 минути се добавя по още една капка.

Ако пациентът носи контактни лещи, следва предварително да бъдат свалени и да се поставят отново най-рано 20 минути след изследването.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на тези капки може да причини дискомфорт, парене и сърбеж, зачервяване. Възможно е да става дума за алергична реакция; ако тя не е преходна, УНИТРОПИК не бива да се използва повече за конкретния пациент.
В отделни случаи продуктът предизвиква кожни обриви, замайване и главоболие, повишаване на вътреочното налягане, зачервяване на клепачите, свръхчувствителност към светлината, локални кръвоизливи, затруднени движения на очите.

Има данни за причинена тахикардия, рязко спадане на кръвното налягане, пресъхване на устата и лигавиците на носа, отпадналост и умора, прилошаване, подуване на корема.

При пациенти-деца нерядко има прояви на нарушена координация. Съобщавано е също за халюцинации, дезориентация, психични отклонения, както и за смущения в сърдечната дейност (аритмия).

Кога НЕ БИВА да се приема

УНИТРОПИК не бива да се прилага при пациенти с алергия към някоя от съставките.
Продуктът не е подходящ за пациенти с глаукома, хипертония, проблеми на простатата, заболявания на щитовидната жлеза и психични проблеми.

Бременни и кърмачки могат да използват продукта само по изключение.

При възпалени очи, както и при пациенти със силен пигмент на ириса е добре прилагането на тези капки да се избягва.
УНИТРОПИК създава рискове за здравето при кърмачета и малки деца, особено ако са с проблемно здраве. По тази причина е по-добре използването му в посочените случаи да се избягва.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването на този продукт с медикаменти, които пациентът приема поради някакъв здравословен проблем, може да създаде усложнения. Пациентът следва предварително да съобщи на офталмолога си какви медикаменти приема, за да се предотвратят възможни нежелани последици. Така например приеманите антихистаминови препарати или антипсихотици усилват въздействието на капките за очи и е възможно едновременният прием да провокира реакции на несъвместимост.

Внимателно следва да се прецени съвместяването на продукта с други капки за очи, които се приемат по-продължително време с терапевтична цел.

Ако лекуващият одобри прием на постоянните медикаменти и в същото време -изследване с УНИТРОПИК, между приема на отделните продукти следва да се спази пауза от поне пет минути.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *