ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо трябва да се откажем от преработените храни завинаги!

Здраве, енергия и жизненост се постигат много лесно – само със спазването на няколко прости правила!

Най-важното и първо условие е отказ от преработените храни. Това означава да се храним колкото е възможно повече с истинска храна – по близо до природата!

Ето ви най-важните пет причини за това:

Причина # 1: Те са пълни с химикали, доказано вредни за тялото ни!

Това е един прост факт, преработените храни (т.е. бързите храни, микровълновите ястия, пакетираните храни, готови за консумация), са пълни с известни канцерогени, изкуствени вещества, химикали и всякакви други вещества, които наистина не трябва да бъдат в нашето тяло.

Не забравяйте, че колкото повече стъпки храната е трябвало да премине, за да стигне от Земята до чинията ви, толкова по-малко хранителни вещества и повече химикали има в нея.

Причина # 2: Те са химически проектирани да бъдат пристрастяващи!

Ако има нещо, което се знае с абсолютна сигурност за производството на храни (и заведенията за бързо хранене) е, че те инвестират милиарди в намиране на добри химически комбинации, които да направят храните водещи до пристрастяване.

Те знаят перфектните съотношения на захари, мазнини, соли и химикали, за да се пристрастите към техния продукт.

Причина # 3: Те „събличат” всичко хубаво и го заменят с комплекс изкуствени съставки!

Производителите са по-малко загрижени за запазване на хранителните вещества и повече за собствените си печалби. Те правят така че да произведат продукт с много ниска цена и да увеличат срока му на годност, което става като го „наблъскат” с консерванти и още един куп химически вещества.

Причина # 4: Те напълно съсипват вашата енергия!

Тялото ви говори през цялото време. Как се чувствате след ядене на пица, чипс, сладолед? Чувствате ли се енергични и щастливи? Или сте уморени, раздразнителни, подути и тъжни? По този начин тялото ви съобщава, че го тровите с боклуци!

Причина # 5: Те насърчават задържането на телесните мазнини

Преработените храни са почти винаги заредени с перфектните съставки, за да се гарантира задържане на мазнини. Захарта и високо фруктозния царевичен сироп … най-лошото нещо, което някога са измислили производителите на храни, се намират в големи количества в преработените продукти.

И, разбира се, всички те са … силно киселинно-формиращи!

Няма начин да сте здрави като се тъпчете със захар, транс-мазнини, дрожди, хидролизирани протеини, химикали, добавки и изкуствени (и така наречените „натурални“) овкусители, стабилизатори, свързващи вещества, избелващи агенти и известни канцерогенни агенти, с които се правят тези фалшиви храни, за да изглеждат реални и вкусни до пристрастяване!

 

10 лесни начина да се храните здравословно и да не пълнеете

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *