Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта с изключително полезната киноа!

Здравословното хранене никога не трябва да ви оставя гладни, затова включвайте по-често в него киноа. 

Тя изглежда като кус-кус и се яде като зърно, но това е всъщност малкото семе на растението киноа. Това зърно е с изключително високо съдържание на протеини и фибри, както и на всички незаменими аминокиселини, от които тялото ни се нуждае. Какво повече? То е без глутен, готви се бързо (само за 15 минути!) и може да поеме неограничен брой ароматни билки. Ето тази рецепта е изключително полезна за здравето на организма ви с лук, моркови, гъби шийтаке и орехи.

Една от тайните на готвенето на киноа е да се игнорират инструкциите на опаковката, които почти винаги дават указание за добавяне на твърде много вода. За да получим пухкава и леко хрупкава киное, идеалното съотношение е 1 чаша киноа на 2 чаши вода.

Продукти:

1 чаша киноа

1 главичка кромид лук, нарязан

1 с.л. зехтин

5-6 стръка магданоз, нарязани

3 ореха – счукани

1 лъжичка мащерка

1 скилидка чесън – ситно нарязан

3 гъби шийтаке

Инструкции:

Поставете киноа да заври и да къкри за 15 минути. През това време задушете лука в малко зехтин и вода, докато омекне. След това добавете морковите, нарязани на кубчета и малко мащерка, сипете още малко вода и варете на слаб огън, докато морковите омекнат. Сега добавете и гъбите, като продължите да задушавате още 10 минути. Накрая разбъркайте с варената киноа, орехите, магданоза и чесъна и оставете на огъня само 5 минути.

Ястието е готово, насладете се на вкусната и полезна храна!

 

 

Киноа или кафяв ориз?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *