ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Открит нов вирус!

Учените са открили неизвестен досега вирус, който живее в червата на човека, пише на сайта bbc.co.uk.

Международният екип е открил вируса CrAssphage чрез проучване на генетичен материал, намерен в чревни проби. Те казват, че вирусът може да повлияе на поведението на някои от най-често срещаните бактерии в червата ни. Експертите съобщават, че тези видове вируси, наречени бактериофаги, играят роля при хронични заболявания. Водени от екип на Университета в Сан Диего, САЩ, учените преровили генетична информация, съхранена в три големи международни бази данни. Те попаднали на част от ДНК, налични в повече от половината от всички проби от червата. И докато правели кръстосана проверка на неговата идентичност в глобалните директории, те разбират, че никога не е бил описван преди.

Проф. Робърт Едуардс, водещ автор, казва: „Не е необичайно да се търси нов вирус и да се намери. Но е много необичайно да се намери такъв вирус, който се среща често при толкова много хора. Фактът, че е съществувал без да се забележи за толкова дълго време, е много странно.“

Изследователите казват, че вирусът има генетичен отпечатък на бактериофаг – тип вирус, известен да заразява бактериите. Фагите могат да работят, за да контролират поведението на бактерии, като ги заразяват и за някои става невъзможно да живеят, докато други позволяват на бактериите да станат по-силни. Д-р Едуардс казва: „По някакъв начин фагите са като вълци, които в дивата природа са заобиколени от диви зайци и елени. Те са критични компоненти на ччревната флора, помагат да се осъществява контрол на растежа на бактериалните популации и позволява разнообразие на видовете.“

Според екипа, новият вирус CrAssphage инфектира едни от най-честите видове бактерии в червата ни. Учените сега се опитват да отглеждат вируса в лаборатория. И те казват, че следващата стъпка ще бъде да разберат точно как вирусът засяга нашите чревни бактерии и мислят, че в по-дългосрочен план ще знаят как това може да играе важна роля при хронични заболявания като затлъстяване и диабет.

 

Изчистете кръвта си с тази много ефикасна рецепта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *