Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Млечни протеини спасяват от екзема

Макар млякото да предизвиква алергии и понягога изостря кожните заболявания, протеините в него ще ни спасяват от екзема

Особените протеини, които се съдържат в прясното мляко предизвикаха интереса на учените, които търсят лек срещу екзема. Обикновено млякото и млечните продукти могат да изострят симптомите на заболяване на кожата, пише  The Australian. Обаче австралийски изследователи изолираха два млечни протеина, които могат да помогнат при суха кожа и сърбежи, съпътстващи екземата.

Млечни протеини спасяват от екзема
Млечни протеини спасяват от екзема

Началното проучване при участие на доброволци – пациенти с екзема показва, че хранителни добавки със серумните протеини – лактоферин и имуноглобулин реално променят ситуацията. Според статистиката на СЗО около 15 – 20% от децата в училищна възраст и 10% от възрастните имат екзема. До настоящия момент специализиран лек срещу заболяването няма. Обикновено пациентите разчитат на кремовете с кортизон и специалните диети да ги спасяват от екзема.

Някои пациенти са алергични към мляко и това сериозно влошаване ситуацията. Обаче тези изолирани млечни протеини позволяват да се коригира имунитет. Лактоферинът действа като бариера между тялото и чуждите организми, които се опитват да нахлуят в него, а имуноглобулинът е способен да ги премахне. При пациенти с екзема има отклонения в работата на собствените им протеини, а използването на млечни протеини спасява от екзема.

Работата над протеиновите добавки се извършва в клиника „Сейнт Джорж“ към Университета „Грифин“ – Сидни, Австралия. Първата фаза на клиничните експерименти са успешни и след втората, която трябва да продължи 12 седмици, се очаква официалното представяне на първото средство срещу екзема, предават австралийските медии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *