Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекари в Индия отстраняват 232 зъба от устата на момче!

От устата на 17-годишно момче за седем часа са извадени 232 зъба!

Ашик Гавай бил заведен при тях с оток в дясната челюст, казва пред Би Би Си д-р Сунанда Диваре, ръководител на отдел в дентална болница в Мумбай.

Тийнейджърът е страдал в продължение на 18 месеца и пътувал до града от селото си, след като местните лекари не са успели да установят причината за проблема. Лекарите са описали състоянието му като „много рядко“ и „световен рекорд“.

„Неразположението на Ашик бе диагностицирано като сложна композитна одонтома, при което на венците израстват много зъби. Това е един вид доброкачествен тумор“, казва д-р Диваре (Dhiware). Тийнейджърът е трябвало да изтърпи седем часа медиците да вадят зъби от устата му. Те не са могли да ги „изрязват” и е трябвало да ги вадят буквално с длето и чук. „След като го отворихме, малките перлени зъби започнаха да излизат един по един. Преброихме 232 зъби“ , добавя тя.

В операцията са участвали двама хирурзи и двама асистенти. Ашик сега има 28 зъба.

Описвайки случая на Ашик като „много рядък“, д-р Диваре казва, че тя не е виждала нещо подобно прз нейната 30-годишна кариера и, че се вълнува от това.

Според медицинската литература има известен случай в миналото, при който от горната челюст са извадени 37 зъби. Но в случая с Ашик туморът е намерен дълбоко в долната челюст и съдържа стотици зъби.

Бащата на  Ашик е цитиран от Мумбай Мирор да казва, че синът му се оплаквал от силна болка цял месец. Бил е притеснен да не се окаже рак и затова го е завел в Мумбай.

 

 

Безопасно избелване на зъбите с куркума!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *