ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 невероятни пози от вкусната краставица

Сега е сезонът на краставиците и колкото по-често ги консумирате, толкова по-добре

краставица Нужно е само да знаете произхода им и да не са много пълни с нитрати. Ако все пак имате сънения, просто ги киснете поне час в студена вода.

БОРИ ДИАБЕТА

Сокът на краставиците съдържа хормон, който помага на тялото да произвежда инсулин – нещо, което липсва на диабетиците. В допълнение на това гликемичният индекс на този зеленчук е О, което означава, че може да се консумира до насита без притеснение, че ще покачи нивата на кръвната захар.

ПРЕДПАЗВА ОТ МАХМУРЛУК

Водата, електроцитите и витамините от групата В, които се съдържат в краставиците, снабдяват организма с необходимите нутриенти, които се губят, докато консумираме алкохол. Липсата им води до дехидратация, което пък ни снабдява с махмурлук. Така че, след като сме обърнали няколко чашки, не е лошо да хапнем една салата от краставици. Това със сигурност ще ни гарантира по-свежа глава на сутринта.

РАЗКАРВА ЛОШИЯ ДЪХ

Парченце краставица, задържано 30 секунди на небцето, освобождава фитохимикали, които борят бактерията в устата, причиняваща лошия дъх. Всичко, което ни трябва, не са ментови бонбони и дъвки, а резенче от този свеж зеленчук, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *