ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Антибиотик – само в краен случай

Откриването на антибиотиците през 20-те години на миналия век от Александър Флеминг променя медицината и удължава живота

антибиотик Антибиотиците са мощни лекарства, които виждат сметката на лошите бактериални инфекции, но със сигурност не са особено благосклонни към останалата част на организма. Преди да посегнем към тези илачи, трябва да знаем няколко неща.

Те не са панацея. Не лекуват всяка болест. Помагат при бактериални инфекции, но няма да ви накарат да се почувствате по-добре, ако страдате от вирусна инфекция.

Създават бактерии, устойчиви на антибиотици

Ако често се лекувате с антибиотици, това увеличава шансовете за появата на бактерии, които са устойчиви на тези медикаменти. Бактериите от този тип не са за подценяване никак, защото са много трудни за третиране и може да бъдат доста опасни. Трябва да приемате антибиотици само когато абсолютно се налага. Но дори и да се почувствате по-добре, не бива да спирате приема им, преди да е изтекъл целият курс на лечение. Спирането на антибиотиците преди изчистването на инфекцията води до развитие на бактерии, които са устойчиви срещу тях.

Разрушават добрата бактерия

Буквалният превод на думата антибиотици означава срещу живота. Тези лекарства не подбират, което означава, че убиват и добрите, и лошите бактерии. Добрите бактерии произвеждат определени витамини, поддържат функцията на имунната система. Ако не разполагаме с достатъчно количество добри бактерии, може да развием малабсорбация (нарушено усвояване на храната в червата), диария, дори витаминозен дефицит. За да предотвратим това, трябва да консумирате успоредно с тях и пробиотици. Правилният им прием е четири часа след като сме взели антибиотици, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *