Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лугата на бургаските солници има уникални лечебни качества

През лятото там е тъпканица – идват хиляди от цяла България, за да изпробват чудодейната кал

бургас луга
Мястото се намира трудно, има само един път с асфалт. От Бургас към Слънчев бряг се отбива вдясно на разклона за Каблешково. Басейните с луга и кал са на 2 км оттам, току до канцеларията на фирмата за добив на сол. От тях нататък почва резерватът Атанасовско езеро.

Лугата и калта са се получили от гниене на микроорганизми. За 1 см луга са били нужди над 100 години такова разложение. Но имат чудотворно въздействие върху здравето на кожата. Бургаската луга лекува псориазис, пърхот, акне, косопад.

Полезна е и при болести на костите и ставите, както и за… сваляне на килограми. Доказано е, че след 3 часа престой в костюм от кал и луга излизаш от него с 3 кг по-лек. Това обаче е опасно за сърцето. То се натоварва от дълъг престои.

Лечебната кал подмладява и освежава кожата. Действа добре на вените, има и болкоуспокояващ ефект. Но е противопоказна при туберкулоза и венерически болести.

Лечебните съставки все още са напълно безплатни. Това може би ще се промени, защото във въздуха вече блуждае идеята басейните да се дадат на концесия. Ако стане, ще е поне след 2 години.

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – ускорява заздравяването на рани

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Лугата на бургаските солници има уникални лечебни качества

  1. Belcheva каза:

    Лугата и калта имат лечебни свойства,не отслабващи!Права е госпожата ,която е споделила предния коментар!

  2. Диди каза:

    Невероятни свойства има тази луга и калта! Макар и само веднъж да съм била там, ефектът беше учудващ. Само не пишете, че се отслабва, че сума ти дебели, или решили, че са дебели глупачки ще хукнат натам. Опасно е, повече от 15-20 мин. е много опасно даже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *