ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Обезводняването води до наднормено тегло?

Недостигът на вода подлага организма на стрес, а дехидратацията изостря глада и води до наднормено тегло

В редица европейските страни се акцентира върху наднорменото тегло и обезводняването на организма, като причина за това. Националната здравна служба на Великобритания обяснява: „Когато нормалното съдържание на вода в организма намалява, балансът на минералите (соли и захари) се нарушава. Това е изключително пагубно за функциите на тялото“.

Обезводняването води до наднормено тегло
Обезводняването води до наднормено тегло

Внезапното чувство на неутолима жажда е сигналът, че обезводняването вече е настъпило. Поради недостиг на вода тялото е изложено на стрес, а това води до наднормено тегло и различни заболявания, съобщава The Huffington Post.

При обезводняване не ни достига енергия и реакцията е „лъжливо“ чувство на глад. Ето защо, ние често хапваме повече, отколкото е разумно, вместо да пием само чаша вода.

Съвет: Ако усетите необяснимо чувство на глад скоро след хранене, направете си билков чай или изпийте чаша вода. Почти веднага гладът трябва да изчезне.

Отдавна се знае, че дехидратацията изостря редица заболявания. Най-важните от тях са астма и заболяванията на отделителната система.

При дефицит на вода токсините и киселинните отпадъци се натрупват в организма, тъй като бъбреците не могат да работят ефективно. Това осигурява идеални условия за развитие на бактерии и води до инфекции. При липсата на вода, белодробните тъкани се свиват, за да запазят жизненоважните течности. Тогава производството на хистамина, който възбужда алергичните реакция се увеличава експоненциално.

Всички знаем, че човешкото тяло е две трети вода. Водата е важна за кожата, ставите, очите, храносмилането и прочистване на организма от токсини и отпадъци. В зависимост от теглото си, човек трябва да пие около 1.5 литра вода на ден. Като алтернатива, може да употребявате храни, които съдържат много вода, витамини и минерали. В сезона на лятото може да се храните с чушки, диня, краставици, целина, домати, карфиол, маруля, репички, както и много други. Наред с ползата от естествените витамини и минерали, по този начин избягваме обезводняването и се предпазваме от наднормено тегло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *