Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отслабване насън: леглото се оказва перфектно средство за отслабване!

Идеята да се отслабва насън в леглото е прекалено хубава, за да е истина, но се оказва напълно реална, доказаха последни изследвания

Наскоро учени от Националния институт по здравеопазване на САЩ излязоха с изявление, според които, да се спи в леглото на студено или под тънка завивка е перфектният начин за отслабване. Тогава тялото започва да изгаря активно подкожните мазнини, поддържайки нормалната телесна температура.

Да се спи на студено
Да се спи на студено – перфектният начин за отслабване

Експеримент разкри, как температурата в спалнята може да повлияе на теглото. На всички участници в изследването са предлагани еднакви ястия, така че те консумират еднакво количество калории по време на  експеримента. Също така им раздават еднакви чаршафи, одеяла и пижами, за да се гарантира, че спалното бельо няма да повлияе върху резултатите. След това доброволците са лягали да спят при различна температура, последователно един месец при 18 °C, след това два – при  23 °C и още един при 27 °C.

Изследователите установяват, че най-осезаемо отслабване насън е отчетена в периода, когато участниците са спали при най-ниската температура.

Мнението на експертите е, че когато се спи на студено, това ускорява метаболизма и активира „кафявите“ мазнини, които горят калории, за да произвеждат топлина. При най-високата температура обаче, процесът е тръгнал в обратната посока.

В изследването са участвали здрави млади хора, които за сметка на своя метаболизъм са получили предимството да отслабнат без усилие, благодарение на съня в студена стая, коментира в интервю за New York Times проф. Франческо Сели от Университета на Вирджиния, САЩ.

Важно е да се отбележи, че кафявата мастна тъкан произвежда 300 пъти повече топлина, отколкото останалите тъкани, но със стареенето, съдържанието й в организма започва да спада и стига почти до нула.

Както е известно, да се отслабва приятно в леглото е възможно и по двама без пижама, но и сънят поотделно в хладната постеля позволява да се отслабне лесно, което снижава риска от захарен диабет и други метаболитни нарушения, твърдят учените.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *