Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Разтоварващ ден с пъпеш? Защо не!

Разтоварващите дни са много полезни за стройната фигура и понякога изискват големи усилия, но ако изберете пъпеш, може да си доставите истинско удоволствие

Защо да изберем пъпеш? Най-малкото, защото сега му е сезона. Пъпешът е идеален за разтоварващ ден, не само заради своята ниска калоричност – един килограм от българския сорт „Медена роса“ съдържа само 350 калории.

пъпеш
Разтоварващ ден с пъпеш – идеалното решение за сезона!

Това е продукт, богат на минерални соли, органични киселини, желязо, магнезий, селен и витамини В и C. В допълнение, пъпешът съдържа инозитол (витамин В8), който има благоприятно въздействие на черния дроб и стомаха, а също така има принос в разграждане на мазнините и борбата с косопада. Особено полезно да се направи разтоварващ ден с пъпеш за тези, които имат сърдечно-съдови заболявания, а също и при проблеми с бъбреците и черния дроб.

Медици и диетолози настоятелно препоръчват пъпеш за прочистване на стомаха и червата, но с някои уговорки – не е подходящ за диабетици, при възпаления на червата и остър гастрит. Добре е да се помни, че пъпешът има диуретичен и мек слабителен ефект, пише medikforum.

Как да подходим правилно?

При здравословни проблеми потърсете консултация със специалист. За разтоварващ ден ви е необходим средно голям и добре узрял пъпеш. Ще го познаете още на щанда по силния и приятен аромат. Разпределете пъпеша на 4 – 5 порции за целия ден, като за закуска може се хапне до 500 г, а на обяд двойно повече. Дори да не сте фен на строгите диети, един разтоварващ ден с пъпеш седмично ще ви бъде от полза, защото вкусният и ароматен плод доказано забавя стареенето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *