Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 7 храни за по-добър сън

Добрият сън е предпоставка да изглеждаме и се чувстваме добре

За по-добър сън през нощта се препоръчва като цяло по-лесно смилаема и здравословна храна за вечеря. За да спите спокойно включете във вечерното меню някои от тези продукти:

Мляко и млечни продукти

Продуктите на основата на прясно и кисело мляко съдържат триптофан. Тази аминокиселина способства производството на серотонин и мелатонин – хормони, които спомагат за регулирането на режима сън-бодърстване. Както знаем, серотонинът е хормона на удоволствието, който се произвежда през светлата част на деня, а мелатонинът се отделя през нощта и има сънотворен ефект.

по-добър сън
Храни за по-добър сън

Банани

Тези плодове са превъзходен източник на калий и магнезий – минерали, които увеличават проводимостта на нервите и предотвратяват мускулните спазми (крампи) през нощта.

Сок от вишни

 

Здравословната напитка е богата на мелатонин и ако се употребява през втората половина на деня, помага да намерят пътя към Страната на сънищата дори страдащите от хронично безсъние.

Ленено семе

Лененото семе подобрява съня със своето доказано високо съдържание на специалните омега-3 мастни киселини. Те могат да отстранят тревожността, депресията и стреса – най-често срещаните причини за безсъние.

Пълнозърнести храни

Ечемикът, булгурът и другите пълнозърнести продукти са богати на магнезий, а дефицитът на този микроелемент влияе върху нервите и затруднява заспиването.

Овесени ядки

Това е добър естествен източник на триптофан, който насърчава производството на серотонин и улеснява заспиването.

Леблебия (нахут)

Нахутът съдържа витамини от група В, които са необходими при производството на мелатонина и магнезий, отговорен усвояването му. Затова този продукт е полезен за добрия нощен сън.

Антибактериална възглавница от мериносова вълна – за спокоен и качествен сън

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *