ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет съвета за лесна грижа за краката през лятото

Летният сезон е в разгара си, а той носи различни кожни и проблеми с краката. 

В интерес на истината повечето от нас мислят, че е нормално да се грижат за косата и кожата си повече, отколкото за останалите части на тялото си. Но не трябва да пренебрегваме краката си, които всъщност страдат поради постоянната влага, защото тя може да ни навлече различни гъбични и бактериални инфекции.

Един добър масаж на краката и ексфолиация на кожата ще подобри кръвообращението в тях, както и ще спомогне за привличане на токсините на повърхността и освобождаването от тях.

Ето пет съвета, с които да поглезите краката си през лятото:

– Не забравяйте да измивате краката си винаги след като се приберете у дома с чиста вода и сапун, съдържащ натурална полезна за кожата съставка, като алое вера, например.

– Правете педикюр поне веднъж в месеца, тъй като по този начин се премахва мъртвата суха кожа, която се увеличава от носенето на чехли и сандали на бос крак.

– Да се избягва носенето на пластмасови обувки, кожени или платнени. Носете всякакви чехли и джапанки, както и сандали и всякакви отворени обувки, за да могат краката ви да дишат, т.е. да се проветряват свободно. Ходете боси винаги когато можете – особено на трева или върху пясък.

– Опитайте се да не оставяте ноктите си дълго време не изрязани през лятото, тъй като те привличат мръсотия и бактерии, като по този начин водят до гъбична инфекция на краката.

– Ексфолирайте, търкайте и хидратирайте краката си преди лягане, за да не позволите развитието на бактерии. Поставете хидратиращ крем на ходилата си поне 30 минути преди лягане, за да има време кожата да го поеме.

 

 

5 съвета за секси крака

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *