ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Учени откриха ново лечение на диабет тип 2

Методът прави излишни скъпите лекарствата, а терапията е учудващо ефикасна

Нов тип лечение позволява да спре развитието на заболяването и дори да се премахне опасността от диабет тип 2, пише британското издание The Daily Mail. Учени откриха, че протеинът FGF1, произвеждан нормално в човешкото тяло, е в състояние да излекува лабораторните животни от диабет тип 2. По мнение на експертите, същият ефект ще има и при хората. За тази цел не е необходимо да се създава скъпо лекарство, а това е много съществено, както за пациентите, така и за бързото практическо приложение.

Учени дават надежди за евтино лекарство, което може ефективно да пребори диабета
Учени дават надежди за евтино лекарство, което може да пребори диабета

Протеинът FGF1 важен за възстановяването на тъканите и растежа на клетките в човешкото тяло. Обикновено той не прониква в кръвта. Но когато учените инжектират протеина мускулно, той влиза в контакт с контакт с кръвта, като значително намалява концентрацията на кръвната захар. Освен това, протеинът отстранява причината на диабет тип 2, като принуждава метаболитната система да реагира на инсулин, когато тя вече е загубила тази своя способност. Само една инжекция с протеин връща ниво на захарта към нормите, а ефектът трае повече от два дни, сочат резултатите. Ако лечението продължи, то нечувствителността към инсулин изчезна.

Ръководителят на екипа изследователи проф. Роналд Еванс от Института Салк в Ла Джола, Калифорния, коментира: „Откритието е невероятно! Това лечение е безкрайно просто и ефективно. Дори на този много ранен етап може да се твърди, че борбата с диабет тип 2 ще се води успешно.“

Диабетът е сравним с епидемия в съвременния свят, а генните терапии, чрез които се води борба с инсулиновата нечувствителност, предизвикват много странични ефекти.

Учените дават гласност на своите резултати чрез списание Nature с призив и други да се включат в изследванията. Това ще позволи да се разкрие ролята на гена и по-бързо откритието да стигне до нуждаещите се от лечение пациенти с диабет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *