Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са най-полезните летни плодове и зеленчуци?

Лятото е сезонът на витамините, които попадат в организма с плодовете и свежите зеленчуци, а не във вид на витаминни комплекси

касис

Първото място е отредено за касиса, който съдържа рекордно количество вит. С, запазващ се дори в замразен вид. Витамин Р способства за профилактиката на атеросклероза, фолиевата киселина помага да се намали влиянието на радиацията и извежда токсините.

Боровинките са познати на всички, които имат проблеми със зрението или прекарват дълго пред компютъра. Те съдържат витамините В и Р и витамин А в готов вид – в другите продукти той присъства във вид на провитамин, например каротин.

Къпината е друг мощен антиоксидант и източник на витамин Р. А малината е един безкраен източник на витамин А и С и може би сред най-известните противопростудни плодове.

Горската ягода е активен имуностимулатор.

Кайсиите и прасковите съдържат витамин А; сливите – витамин В1. В ябълките, разбира се, в по-малко количество, отколкото в цитрусите, присъства вит. С. Пъпешът е източник на фолиева киселина, която е много полезна за нервната система на човека, както и при профилактика на анемия.

Друг източник на витамини през лятото са зелените подправки: копър, магданоз, мента, босилек. Също и спанакът, зелените салати, целината, младото цвекло, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *