ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как сигурно, бързо и евтино да се отървете от комарите!

Комарите са досадни спътници на лятото

комари Чрез ухапване те причиняват сърбежи пъпки. Приносители са на различни видове болестотворни организми, но у нас няма опасност от заразяване със сериозни заболявания. Упоритият сърбеж обаче е много неприятен и особено непоносим за бебетата и малките деца.

Пазарът предлага различни репеленти под формата на спрейове, гелове и гривни. Има и препарати за успокояване на кожата след ухапване. За да си спестите известна доза химически вещества и консерванти, може да си приготвите предпазни средства с натурални съставки. Например спрей от вода и няколко капки етерично масло от бор, върбинка, здравец, карамфил, канела, лавандула, мента, розмарин или чаено дърво. С получения разтвор периодично освежавайте въздуха в стаята. Друг вариант е да поставите в помещението разполовен лимон, набоден с карамфилови зърна. Подправката със специфичен и силен аромат се слави като естествен репелент. Бихте могли да си приготвите и специален лосион от 50 г карамфил, 1/4 л спирт и 50 мл бебешко олио. Накиснете карамфиловите зърна в спирта, като разбърквате всяка сутрин и вечер. На четвъртия ден добавете маслото. Достатъчно е да втривате в кожата няколко капки от домашно приготвения препарат, за да се предпазите от комари.

Кръвосмучещите насекоми стоят далече от босилек, розмарин, мушкато, невен, лимонена трева. Украсете балкона или перваза на прозореца с някои от тези растения, за да прогоните комарите. Ако все пак не успеете да се предпазите, успокойте сърбящата кожа със солена вода, карамфилово масло или воден разтвор на сода бикарбонат, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *