Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Само мъжът ли е виновен при бездетните двойки?

Искате да имате дете, но 12-месечните ви опити за зачеване са безуспешни

мъже деца

В такива случаи декарите поставят диагноза стерилитет според изискванията на медицинския стандарт, зададен от Световната здравна организация. Това не бива да ви плаши, тъй като съществуват терапевтични методи, които ще ви помогнат да се сдобиете с бебе. При 40% от бездетните двойки безплодието се дължи на мъжкия фактор. Това означава липса, недостатъчно количество сперматозоиди или невъзможност те да оплодят яйцеклетката въпреки нормалния им брой.

Причините, предизвикващи проблеми в репродуктивната система на мъжете, са най-разнообразни, а в немалко случаи комбинация от няколко. Една от най-разпространените е заболяването варикоцеле -разширени вени на тестисите. То води до задържане на кръвта и повишаване на температурата, в резултат на което се затруднява образуването на сперматозоиди. Някои мъже изпитват болка в тестиса, при други варикоцелето протича безсимптомно.

Травма в областта на половите органи би могла да наруши кръвнотестисната бариера, която предпазва тестисите от действието на собствената имунна система. Когато това се случи, организмът започва да образува антитела срещу сперматозоидите.

Някои остри инфекциозни заболявания също са рискови за мъжката оплодителна способност. Например заушката, която засяга деца между 5 и 15 години. Тя протича с висока температура и подуване на една или повече от слюнчените жлези. Сред най-честите усложнения на заушката е възпалението на тестисите, проявяващо се особено в юношеска възраст.

И начинът на живот има значение за оплодителните способности на мъжа. Системният стрес унищожава тестостерона и понижава концентрацията на сперматозоиди в еякулата. Честата употреба на лаптоп, разположен върху бедрата, също е фактор за понижена
фертилност. Причината е затоплящото му действие.

В списъка влиза и злоупотребата с алкохол, тютюнопушене, наркотици, анаболни и стероидни вещества. Учени от университета в Бъфало направиха интересно изследване за влиянието на канабиса. Те установиха, че при дългогодишни пушачи на леката дрога сперматозоидите се движат към яйцеклетката твърде бързо и не навреме, в резултат на което двете полови клетки не се сливат и не се стига до зачатие.

Не е мит, че носенето на тесни панталони се отразява неблагоприятно на сперматогенезата – процеса на образуване на сперматозоиди, който протича в тестисите. Високата телесна температура вреди на семенната течност. Именно затова тестисите анатомично са изнесени извън тялото в кожна торбичка, наречена скротум. При носенето на тесни панталони се поддържа повишена температура в половата област, което пречи на производството на сперматозоиди.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *