ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да оцеляваме в жегите?

Лято е – горещите дни са на път да ни притиснат и е важно да знаем как да оцеляваме в жегите. В горещите дни експертите съветват да включваме колкото може по-рядко битовата техника и осветлението; може да ви се струва дребнаво и смешно, но от такава работеща техника или инсталации температурата в жилището е трайно висока.

kuche_jega_sn_troll_bgЗадължително следва да се пие вода, но в никакъв случай ледено студена. Ако в дома си нямате кондиционер, проветрете жилището преди разсъмване и след това затворете и плътно придърпайте завесите на прозорците. Това – след като сте прекарали нощта на широко отворени прозорци, така че всички помещения да се изпълнят със свеж въздух. Ако успеете да изпълните тези прости съвети навреме, домът ви ще остане приятно прохладен през целия ден. За движението на въздуха вътре е достатъчен един обикновен вентилатор. По този начин ще си осигурите нормална температура вкъщи и няма да сте изложени на рисковете, които съпровождат работата на един климатик.

Ако се налага да излизате навън, правете го по възможност рано сутрин или привечер: избягвайте дългия престой под силно слънце. Ако все пак работата е неотложна, задължително нанесете на лицето си слънцезащитен крем и тъмни очила с UV-филтър. Носете светли, свободни дрехи от тънка памучна материя, описват още от medikforum.ru. При необходимост не се отказвайте от шапка . Погрижете се винаги да имате със себе си бутилка с вода: от нея можете да пиете, но и да намокрите лицето или ръцете си – това освежава. Избягвайте тежките, мазни блюда с месо, както и големите количества кафе.

Най-опасните часове за разходка под слънцето са от 11 до 15.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *