ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диетата 5:2 отключва инфекции – ето как!

Популярната гладна диета 5:2 може да увеличи продължителността на живота, но прави хората по-податливи на инфекции. Това твърдят учени от университета Бат във Великобритания.

dietaДиетата 5:2 стремително печели популярност; избират я все повече звезди, препоръчват я диетолози. Хиляди нейни последователи наистина бързо топят килограми, информират от medikforum.ru. Тази екстремална система на хранене налага рязко редуциране на калориите през два дни от седмицата и нормално хранене през останалите пет. Очевидно тази схема се понася по-лесно.

Тази диета е хвалена не само защото бързо дава желания резултат – отслабване. Всъщност тя влияе положително върху здравето на човека. Доказано увеличава продължителността на живота и смъква артериалното налягане. Но учените от Бат, които тествали влиянието на схемата 5:2 върху мухи-дрозофили в продължение на цяла година, достигнали до заключението: всичко това е вярно, само че в същото време организмите на диета 5:2 са по-податливи на инфекции с 20%.

Изследването всъщност е разкрило, че гените, причиняващи гъбични инфекции у дрозофилите, много си приличат с други гени, които се активират при преход на организма към екстремални диети. Авторите на изследването смятат, че хората, които избират да се хранят по описания начин, са изложени на същата опасност. Ето защо е важно с особено внимание да се избира схемата на хранене като се отчитат както плюсовете, така и минусите й.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *