Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарство против артрит спира Алцхаймер

Лекарство, използвано за лечение на артрит дава надежда на страдащите от болестта на Алцхаймер, след като бе установено, че спира развитието на заболяването

Тестовете с лекарството против артрит са проведени успешно с 41 пациенти страдащи от Алцхаймер в Университета на Саутхемптън. Etanercept e медикамент, който е предназначен за облекчаване състоянието при тежки форми на ревматоиден артрит и псориазис, но се оказа, че спира развитието на болестта на Алцхаймер, пише британският The Telegraph. Преди години в САЩ единични експерименти със същото лекарство отбелязват сензационен успех, но за жалост изследванията са замразени.

Лекарство против артрит спира Алцхаймер
Лекарство против артрит спира Алцхаймер

Медикаментът Etanercept има дълготраен позитивен ефект при артрит и се прилага чрез инжекция веднъж седмично, но както доказва експериментът, и при старческа деменция той се справя не по-зле. В пилотното проучване вземат участие само 41 души, но изследователите се надяват и при разширените клинични изпитвания да се получат същите добри резултати.

Ръководителят на екипа, професор Клайв Холмс, направи достояние успеха на британските лекари на Международната конференция на Alzheimer’s Association, провеждаща се тази седмица в Копенхаген. След 6-месечна терапия доброволците запазват непроменено състоянието на паметта и способността да извършват рутинни действия, докато контролната група, която е третирана с плацебо, показва типичното осезаемо влошаване на заболяването.

При по-ранните изследвания британските учени откриват, че хора с болестта на Алцхаймер имат високи нива на активен протеин в кръвта, като отговор на възпалителните процеси. Etanercept действа като блокер на специфичния TNF-алфа протеин. Според медиците, използваното лекарство срещу артрит има потенциала да задържи прогреса на деменциите и дава шанс за достоен живот на болните, страдащи от Алцхаймер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *