Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зелените банани – път към здраве и елегантна фигура

Зелените банани са за предпочитане пред узрелите, защото засищат и помагат за здравословното отслабване, обяснява виден британски експерт

Професор д-р Родни Билтън препоръчва да се консумират само зелени банани, а варените картофи да не се правят на пюре, ако искаме да запазим фигурата си и се радваме на добро здраве, разказва британският The Telegraph. В последния брой на изданието уважаваният професор от университета „Джон Мурс“ в Ливърпул, който повече от 15 години изследва що е здравословна диета, дава ценни съвети и те не са за пренебрегване.

Зелените банани
Зелените банани – път към здраве и елегантна фигура

Зелените банани съдържат много по-устойчива форма на скорбяла (нишесте), в сравнение с узрелите си събратя. Разтворимите диетични фибри осигуряват енергия за дълго време, тъй като се абсорбират по-бавно и по-навътре в стомашно-чревния тракт. Този тип полизахариди, известни като нишесте, може да помогнат за освобождаване от излишното тегло, защото стимулират производството на хормона глюкагон, който увеличава скоростта на изгаряне на мазнините и извайва перфектната фигура. За сметка на тях, в узрелите банани захарите са лесно усвоими и не допринасят толкова за диетичното хранене.

Що се отнася до картофите, когато се сварят цели и след това се направят на пюре, тогава се освобождават 25% повече захари, отколкото ако предварително се нарежат на филийки. При нагряване и смилане се разкъсват обвивките на частиците на нишестето и това е причина за увеличаване на концентрацията на захар.

Британският професор съветва зехтинът да се ползва само за салати. Добре познатите диетични свойства изчезват, ако се използва за готвене. Маслиненото масло се запалва при много ниска температура, а обикновеното олио – далеч над 100 градуса. Дори най-добрият зехтин когато се прегрее, образува токсични липидни пероксиди. Тези съединения реагират с протеините и ДНК, с което повишават риска от рак и сърдечно-съдови заболявания.

Д-р Билтън също не препоръчва да не се залита по модерното „соево сирене“ – тофу, тъй като продуктът може да блокира усвояването на важни минерали.

В основата на здравословната диета професорът поставя консумацията на пресни плодове и зеленчуци, употребата на разумно количество вода, чрез която организмът лесно се освобождава от токсините.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *