Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословен пилаф от кафяв ориз

Яденето на кафяв ориз е един от начините да увеличите размера на пълнозърнестите храни в диетата си.

Тази рецепта е за един много вкусно сготвен ориз по напълно здравословен начин – без пържене – нито оризът се пържи, нито която и да е съставка! Всичко се прави на фурна.

Ако не сте вегетарианец или веган, гответе с месо – пилешко, пуешко или свинско. Съвсем вкусно и здравословно ядене ще се получи като смесите с ориза любимите си зеленчуци.

Ето нашето предложение:

Съставки

1 чаша неварен кафяв ориз

1 малка глава лук, ситно нарязан

1 супена лъжица зехтин

4 чаши вода или бульона, в който сте варили месото

¼ чаша нарязан пресен магданоз

1 скилидка чесън

1 чаена лъжичка сол

1 щипка куркума

½ чаена лъжичка черен пипер

Различни зеленчуци

Приготвяне:

Месото се сварява за час и половина без тенджера под налягане. В отделна тавичка поставете ориза, лука и зехтина заедно със ситно нарязани зеленчуци, каквито предпочитате (моркови, чушки, грах, син домат, тиквичка) и залейте с 4 чаши от бульона. Сложете във фурна на 220 градуса и гледайте кога ще се сгъсти (зависи от силата на фурната, но обикновено става за 25 минути). Преди напълно да е извряла водата добавете магданоза, нарязаната на ситно скилидка чесън, солта, пипера и куркумата. Сега трябва да сложите и настърган на ренде домат. Печете още 10-15 минути и завийте с фолио след като извадите от фурната. Покрийте с домакинска кърпа и изчакайте 15 минути преди да сервирате. Така оризът омеква и поема от всички съставки.

Да ви е сладко!

 

Кафявият ориз – приятел на здравото сърце

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *